Kanske inte den bästa av dagar

Det har varit en kall och lite småruggig dag med regn lite då och då. Men idag var det gemensam arbetsdag i koloniföreningen och samling klockan 10.00.
Nu blev det så att jag antecknade oss för ett ansvarsområde under säsongen istället för att utföra mina arbetstimmar idag. Vi ska klippa ett antal gräsområden under hela våren, sommaren och en bit in på hösten. Ja, helt enkelt den tid man normalt klipper gräs.

När jag ändå var på kolonin passade jag på att kratta lite och gå runt och planera. Jag städade också inomhus. Men framför allt gjorde jag en del inköp och åkte sedan tillbaka med dem till stugan. Så nu finns det en micro, en vattenkokare, en äggkokare och en liten smörgåsgrill. Sådant som kan underlätta livet där.

Det var kallt inomhus och jag hade ingen lust att sätta på elelementen, det är rätt dyrt att värma med el. Men trots allt åt jag min middag i stugan efter att ha värmt den i micron. Den maten jag köpt till dagen innan. Men det var lite för kallt för min smak så jag åkte hem när jag ätit färdigt.

På vägen hem svängde jag förbi sjukhuset för att kolla att man inte schabblat med mitt passerkort igen. Men det hade man förstås. Så nu ska hela strulprocessen igång igen. Sist tog det nästan en hel månad innan jag hade mitt passerkort i handen. Jag har skrivit om förra gången här och här. Man kan bli trött av mindre.

När jag kom hem tog jag ett bad, var hemskt frusen. Sedan skulle min son komma ner en stund och då visade det sig att nyckeltagen till ytterdörren slutat fungera. Vi har inga portkoder eller nycklar, man kan bara ta sig in i porten med en fungerande nyckeltag. Jag har mailat förvaltningen och hoppas att det inte tar alltför många dagar tills jag kan få en ny. Tills den nya kommer blir det att knacka på ett fönster och hoppas på att bli insläppt. Hela det här låssystemet är av undermålig kvalitet och det har hänt, dock inte mig, att det inte fungerat att ta sig in när det varit riktigt kallt ute.

Nu ska jag se lite film på Netflix en stund och sedan sova. Imorgon har ja gen del pappersarbete att göra och måste också ta tag i lite städning. Livsadministration tar tid, betydligt mer tid än man kan tro.

Bildresultat för tecknad katt som städar

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *