Höstens första riktiga ledighet – en dag och en mall

Jag flyttade hem till Stockholm för lite drygt en vecka sedan och började mitt nya jobb förra måndagen. Hade två introduktionsdagar, eller bredvidgångsdagar, och sedan ett par lediga dagar. Men nu har ja gjobbat ”på riktigt” under helgen och vakade av igår. Idag är första lediga dagen under den här höstperioden.

När gick jag upp?

Jag vaknade 09.26. Då klev jag genast upp.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag surfade runt lite bland nyhetssajterna. Kollade några bloggar och skrev kommentarer till några.
Pratade en kort stund med min son på telefon, vi gjorde upp lite gemensamma planer.

Vad serverades?

Två knäckemackor med ost och 3 koppar svart kaffe. Jag inser att jag behöver förstärka frukosten inför dagen och tinar några köttbullar som jag äter med rödbetssallad.

Vad gjorde jag sedan?

Jag kokade en kastrull potatis för att stuva senare. Under tiden satt jag kvar vid datorn och tittade på ett avsnitt av Nurse Jackie.

Tog ett bad, tvättade håret och klädde på mig. Medan jag badade lyssande jag på Storytel.

Stuvade potatisen och la i en skål för att svalna.
Under tiden passade jag på att anmäla mig till den pilgrimsvandrings om arrangeras i samband med invigningen av Ingegerdsleden. Leden går mellan Storkyrkan i Stockholm och Uppsala domkyrka.
Det var otroligt bökigt att hittaanmälningsformuläret. Det gick inte att söka på något man kom på själv, som till exempel ”pilgrimsvandring”, ”Ingegerdsleden” eller ”vandring”. man kunde heller inte hitta under arrangerat i länet eller datumet. Det visade sig att man måste ha det exakta sökordet som är ”Invigningsvandring”. Sjukt! Så komplicerat ska det inte vara att hitta kyrkliga aktiviteter och kyrkan måste tänka på att många, väldigt många, av våra församlingsbor verkligen inte är vana internetanvändare! (Ja ja, nu är det ju inte Svenska kyrkan i sig som krånglar, det är Sensus och de lever ju ofta i sin alldeles egna värld).

Telefonen ringde och jag blev tillfrågad av min chef om att jobba inatt och även nätterna i helgen. Men nej tack, jag hade planerat massor av annat.
När jag ändå hade jobbet i tankarna passade jag på att lägga hälften av den stuvade potatisen i en plastform tillsammans med ett isterband och la i frysen för att ta med till jobbet vid tillfälle. Andra halvan åkte in i kylen med ännu ett isterband för att ha till middag idag eller imorgon.

Jag fick ett mail att jag kunde vara med på en aktivitet jag anmält mig till ikväll. De hade fått ett återbud så det fanns plats.

Gick ut med retur. jag är en noggrann, i det närmaste fanatisk, sopsorterare och det blir mycket som behöver bäras iväg.

Åkte och handlade på Coop Forum i Häggvik. När jag var där passade jag på att promenera bort till Stinsen för att köpa kontakter hos Clas Ohlson, gardiner på Hemtex och lite underkläder hos Twilfit. Jag provade också en klänning i en affär, men den var inte riktigt vad jag säkte. Hittade en annan som skulle varit perfekt om den varit i annan färg.
På Coop Forum handlade jag några livsmedel och passade på att dricka kaffe.

Hemma igen packade jag upp mina varot och värmde sedan mat. Funderade lite på vad jag skulle kunna hinna göra innan det var dags att åka.
Packade upp delarna till ett lite bord jag köpte på IKEA förra veckan. Såg att de rekommenderade att man ska vara två när man sätter ihop möbeln. Kan jag väl aldrig tro! Det är ett så litet bord att jag och sonen knappast får plats med alla fyra händerna samtidigt.
Placerade ut reflexer på några väskor och gjorde mig iordning för att åka.

T-banan in till Slussen och sedan promenad till Fotografiska. Det var Årsta församling som ordnat med en guidad visning av utställningen Genesis.
Det var helt fantastiska bilder och det kändes tråkigt att jag inte orkade gå runt mer. Ska försöka åka dit innan den slutar på söndag.
Det var trevligt, men jag var förtrött.

Åkte hem sedan och la mig direkt i ett varmt bad. Jag mådde verkligen inte bra, hostade, hade ont i halsen och hela kroppen. Både på vägen dit och hem plockade jag några turfzoner

Det fick bli en tidig kväll tänkte jag skriva, men såg i skrivande stund att klockan var över halv elva på kvällen.

 

Köpte jag något?

Ja, en mängd saker:

Elkontakter och reflexer hos Clas Ohlson
Gardiner och löpare hos Hemtex
Trosor hos Twilfit
Livsmedel och en deodorant hos Coop Forum
Kaffe och en bakelse hos Coop Forum
Inträde och guideavgift till Årsta församling.
En flaska mineralvatten på Fotografiska

 

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Ja, jag skulle ju tränat. Men med både ont och feber fick det hoppas över.

 

Middag?

Halva portionen isterband och stuvad potatis. Jag var inte så jättehungrig efter att jag nyss druckit kaffe med bakelse, men jag behövde förlägga middagen innan jag skulle åka.

 

En bra sak som hände under dagen?

Det var trevligt att prata med dem som satte sig i cafeterian efter guidningen.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Att det inte blev som jag tänkt, men att det blev bra ändå.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Höstens första riktiga ledighet – en dag och en mall

 1. Ingrid skriver:

  Det var inte dåligt så mycket du hann med under en dag, men det blir ofta så när man spaltar upp dagen. Även om man tycker att man inte uträttat så mycket inser man då att det har blivit en hel del gjort.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

 2. Bosse Lidén skriver:

  Vad mycket du hinner på en dag. Kul att följa med. Grattis till nya jobbet. Hoppas du kryar på dig snabbt. Kram Bosse

  • Kraka skriver:

   Tack Bosse! Jag mår mycket bättre idag även om jag fortfarande känner mig klen. Huvudvärken har gett med sig och det hjälper en hel del. Ska nog hinna lbi bra tills det är dags att gå till jobbet igen. Men det är trist att vara sjuk under sin ledighet…
   Jobbet är en 3 månaders visstidsanställning. Men det känns roligt att vara tillbaka igen. Känns lite hemma faktiskt.
   Kram

 3. Arvid och Lydia skriver:

  Oj vad du hinner med mycket. 🙂

  Själv har jag haft en ledig dag i solen som jag ägnade åt utomhusaktiviteter… (golf) 🙂

  • Kraka skriver:

   Min torsdag blev betydligt mer stillsam, en dag i sängen. Förkylningen blev till en ordentlig sjukhet och jag orkade inte ens stå på benen.
   Idag mår jag bättre och ska försöka gå ut lite. Är bortbjuden ikväll och måste pröva mig fram lite om jag orkar eller ska lämna återbud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *