Taken 1 – En pappas kärlek till sin dotter har inga gränser

Har sett Taken 1 på Netflix. Filmen handlar om en skild, pensionerad CIA-agent som dragit sig tillbaka för att vara nära sin dotter som han älskar över allt på jorden.
Hans exfru, flickans mamma, är omgift med en äldre, rik snubbe. Hon är ytlig och omedveten om vad livet handlar om på det där sättet som man nog lätt blir när man är försörjd och har tjänstefolk och aldrig behöver konfronteras med några större problem än vad man ska lägga upp på sin egen tallrik eller vilken klänning man ska välja ur garderoben. Frågar ni mig skulle jag vilja kalla henne en blåst bimbo.

Pappan är som sagt pensionerad, men ingen åldring. Han har helt enkelt bara dragit sig tillbaka från det både farliga och röriga livet som agent. Men att han alls inte lagt av sig kommer vi att få se under filmens gång.

Dottern och hennes bästa vän vill åka till Paris och pappan är mycket tveksam, medan mamman inte alls kan förstå att något farligt kan hända ett par 17-åriga flickor.

Naturligtvis har  pappa agenten rätt och redan på flygplatsen blir de bekanta med en snygg kille som senare visar sig vara ute efter att ragga upp unga flickor för trafficking. Fortare än de anar börjar en mardröm utan dess like.

Men pappan ger sig inte, han ska hitta sin dotter och vi får vara med om slagsmål och biljakter på äkta actionmanér. Ska han hitta sin dotter i tid? Ska han hinna rädda henne innan det är för sent?

Liam Neeson, som spelar pappan, är en av mina favoritskådisar och här gör han en bra rollprestation. Dottern Kim spelas av Maggie Grace och mamman av Famke Janssen.

Filmen innehåller en hel del våld och är inte lämplig för den som är känslig eller alltför ung. Annars tycker jag att det är en mycket bra film.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *