Taken 2 – Körlektion utöver det vanliga

Har sett Taken 2 på Netflix. Filmen börjar med att pappa kommer för att hämta sin dotter till en överenskommen körlektion. Dottern visar sig dock inte vara hemma utan istället hos sin pojkvän.
För att lugna honom bjuder mamman in pappan på ett glas vin och det framkommer att hon numera är separerad från sin rika snubbe. Hon känner sig ledsen och övergiven.

Pappan, som ska på ett säkerhetsuppdrag i Istanbul, bjuder dit sin exfru och deras dotter för att de ska få lite avkoppling och miljöombyte.
Vad han då inte vet är att de albanska traffickinghandlarna är ute efter hämnd och det kommer att hända en hel del innan filmen är över. Inte minst får dottern en något annorlunda körlektion.

Liam Neeson, Maggie Grace och Famke Janssen har huvudrollerna i detta rafflande drama. Våldsamt ja. Spännande ja. Realistisk knappast. Tråkigt inte en sekund.

Taken 3 beräknas komma på bio januari 2015.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Taken 2 – Körlektion utöver det vanliga

 1. Arvid och Lydia skriver:

  Jag gillar också dessa båda filmer skarpt. En lite udda idé, ett tillräckligt bra manus och bra skådespelarprestationer främst av Liam Neeson. Minns honom bl a. från den där hemska Apocalypsfilmen för några år sedan när han var på vandring med sin son. De här båda filmerna är betydligt behagligare att titta på.

  • Kraka skriver:

   Jag undrar om du inte menar Vägen (The road)? Det är Viggo Mortensen som spelar pappan i den filmen.
   Liam Neeson fick sitt stora genombrott i Schindlers list, där han spelar huvudrollen.

 2. Louise skriver:

  Har sett dem jag också! Det är bra filmer. Suverän action …
  Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *