Vanlig dag, men ändå inte

Idag är det min födelsedag. Men ingen speciell födelsedag, bara en vanlig ojämn. Eller förresten, den är visst speciell eftersom antal år är ett primtal och primtal är väldigt speciella.
Nu tycker jag gott man kan fira alla födelsedagar på ett eller annat sätt. Att fira behöver inte betyda stora kalas, men att man gör dagen lite annorlunda och utöver det vanliga.

Tråkigt var att jag inte alls mådde bra, även om jag var bättre. Fortfarande hostade jag och kände mig matt. Det fick bli en lugn dag.

Började med att bjuda mina kissekattpojkar på lite extra god mat till frukost, själv hade jag inte mycket till aptit och nöjde mig med några digestivekex med ost till frukost. Fick i mig en liten yoghurt också.

Medan jag tittade på Above suspicion, en serie jag just hittat på Netflix, ramlade grattishälsningar in på Facebook, i privata meddelanden, sms och telefonsamtal. Min son tittade in en stund på väg från tvättstugan. Han missade att säga grattis, men å andra sidan missade jag hans födelsedag trots att jag var hemma i Stockholm och kom på det först när jag var tillbaka på Marstrand. Familjen förvirrad typ… Dessutom fick jag min födelsedagspresent av honom redan då jag kom hem från Kamchatka.

På kvällen var vi bortbjudna på middag till en kär vän som jag kännt länge. Hon är också gudmor till min son och ville bjuda oss båda på middag som födelsedagspresent.
Det var lite av och till innan vi kom iväg, ingen av oss mådde väl så där riktigt bra. Men till sist åkte jag före och köpte blommor att ta med till värdinnan och vi sammanstrålade sedan vid Tvärbanan i Solna för vidare färd.

 

 

Vackert dukat bord

 

 

 

 

 

Kyckling Tikka Masala

 

 

Även trevliga kvällar har ett slut och vi reste hem igen med Tvärbanan och T-banan. Det blev en bra födelsedag trots allt. God mat i trevligt sällskap hjälper mot det mesta, inte minst mot en envis förkylning.

Nu har klockan för länge sedan slagit tolv, prinsessan förvandlats till en pumpa igen och glasskorna till ett par alldeles vanliga walkingskor. Nu är det ett helt år till nästa födelsedag…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Vanlig dag, men ändå inte

 1. Åsa skriver:

  Har prinsessan blivit en pumpa?
  Det var väl vagnen ( i detta fall tvärbanan och T-banan) som blev pumpa.
  Du är fortfarande prinsessa!

  • Kraka skriver:

   Tack Åsa!
   I vardagen är det lätt att både känna sig som, och anta formen av, en pumpa. Speciellt när man är förkyld och inte helt på topp.

 2. znogge skriver:

  Grattis på födelsedagen som jag hoppas varit riktigt bra 🙂

 3. Pompom Sönnfors skriver:

  Nämen! Då är du bara en dag äldre än jag. 😉 Grattis i efterskott.

 4. Bosse Lidén skriver:

  Grattis lite försent. Kram Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *