Kort resa med kvalitetstid

I torsdags reste jag till Västerås. Jag funderade länge på om jag skulle ta bilen eller tåget. Till sist bestämde jag mig för bilen, vilket skulle visa sig vara tur.

Västerås ligger nära, mindre än 10 mil för mig som bor på norrsidan av Stockholm. Jag var där snabbt och hittade också en helt okej parkeringsplats. Dyrt visserligen, men nära där min vän R bor.

Ni som känner mig vet ju att jag kan göra underliga saker ibland… Så blev det den här gången. Jag gick dit jag hade för mig att R bor, mindes att det var en grind in på gården. Jag ringer och hon ska komma ner. Medan jag väntar blir jag insläppt på gården. Fel gård!
Som tur var visade det sig att man kunde gå ut på baksidan av gården och runt kvarteret. men ett tag trodde jag att jag var inlåst.

När jag pustat ut lite gick vi en sväng på stan, drack kaffe och åt emörgås. Vi var inne i många olika affärer med småsaker. I fotoaffören lyckades expediten få mig intresserad av en Swarovskikikare, men det får bli en annan gång. Swarovski är bra, men inte billiga kikare. Typ kikarnas Rolls royce. Borde väl egentligen ha en riktigt bra kikare eftersom jag är naturintresserad och det är skllnad på en kikare för 500, som jag tror jag betalat för min, och en för 6000 kronor. Så är det bara, man får vad man betalar för när det gäller kikare.

 

Delikat macka med tonfiskröra

 

 

Efter shopping och promenad gick vi hem till R för att ha kvalitetstid med vin och mat. Vi började med varsitt glas rosé och satt en stund i vardagsrummet och pratade. Sedan var det dags för matlagning och vi satte oss i köket när maten var klar. Det serverades torskrygg i ugn, en av R:s paradrätter. Jag älskar verkligen den maten.

 

Torsk i ugn och ett eller annat glas vitt till den

 

 

Kvällen gick snabbt, som den gör när man har trevligt och det blev sovdags. På morgonen vaknade jag av en kattass som strök mig över kinden. När jag öppnade ögonen såg jag att det var fusk, katten hade fått hjälp av sin matte att peta på mig. 🙂

 

Mozart passade på att äta samtidigt med oss

 

 

Den lite skyggare Simon vågade sig upp i mitt knä för en stund gosande

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kort resa med kvalitetstid

 1. Rosamund skriver:

  Ja Monika vi hade det verkligen trevligt!!! Är såå glad att vi håller kontakten!!!! Lycka till med husköp håller tummarna!!!!!!

  • Kraka skriver:

   Tack Rosamund! Chansen att jag får köpa är mikroskopisk, men hoppet är det sista som överger…
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *