Edge of darkness – Någonstans är vi alltid tillsammans

Jag har sett Edge of darkness på Netflix. En film med spänning och konspiration där Mel Gibson som mord utredaren Thomas Craven gör en stark rollgestaltning.

Filmen har allt jag kan önska mig av en bra kriminalfilm. Den balanserar precis på gränsen för vad som kan vara sanning. Hela storyn är i grunden trovärdig, även om en del detaljer är överdrivna för det filmiska intrycket.

Thomas Craven utreder mordet på sin egen dotter och dras in i en konspiration där FBI spelar en framträdande roll. Pengar och en överdriven tro på USA som landet som har rätt att ta sig för med vad som helst just bara för att det är USA gör storyn trovärdig. Samtidigt som man ber till alla makter i universum att det ”bara ska vara film”. Men vi har ju de senaste åren sett exempel på att just så bär man sig åt där borta i västerlandet.

Parallellt med handlingen i nutid får vi inblick i en varm relation mellan far och dotter. En kärlek så stark att den övervinner allt. Slutscenen är fantastisk och kommer att finnas kvar i mitt inre.

Jag rekommenderar starkt den här filmen! Både för nutidshandlingen med sin realism och de vackra återblickarna.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Edge of darkness – Någonstans är vi alltid tillsammans

 1. Pompom Sönnfors skriver:

  Spännande! Jag har fortfarande starka minnen av den engelska teveserien med samma namn från 1985. När jag läser din sammanfattning ser jag att filmen måste bygga på teveserien. Det hade jag aldrig trott. Nu blev jag sugen på att se den.

  Serien var engelskt mörk, långsam och stämningsfull. Och framför allt hade den ett fantastiskt ledmotiv av Eric Clapton.

  • Kraka skriver:

   Jag har helt missat den TV-serien. Men det är riktigt att filmen bygger på samma. Om den bygger på TV-serien eller på boken är jag däremot inte säker på. Har du Netflix? Annars har jag nog en nedladdningsfil du kan få. Det hände något med Netflix, typ tekniska problem, och filmen försvann mitt i och var ”not available”. Jag blev naturligtvis helt tokig, jag var precis i mitten av filmen. Fick då en nedladdningsfil av en vän. Men sedan, dagen efter, var Netflix som vanligt igen och filmen tillbaka.

   Clapton är en av mina absoluta favoriter!

 2. Pompom Sönnfors skriver:

  Jag känner bara till serien så jag vet inget om vad som bygger på vad.

  Filmen verkar gå fint att se på Netflix. Serien går att hitta på … ett ställe på nätet. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *