För ett par dagar sedan skrev en av mina vänner i sin blogg om lyckan att ha en påse egenplockade kantareller.
Jag vill påstså att kantareller, färska kantareller, är en lyckofaktor även om de inte är plockade av ens egen hand.
Jag köpte ett helt kilo kantareller på Hötorget. Några smörstekte jag och har just ätit en kantarellsmörgås med ett glas rött till. Resten håller på att torkas i ugnen för kommande goda måltider. Drömmer om köttfärsbiffar, kryddade med enbär och kantarellsås.
Mm, finns det något godare? Kram!
🙂
Köttfärsbiffar med kantarellsås, sån lyxig husmanskost som min mormor hade som finaste bjudmiddag.
Får nog bli middag någon tråkig helg.
Som sagt, det fanns en tid för inte så länge sedan då jag mindes alla underbara kanterell-högtider jag haft i livet.
Ja, sina kantarellhögtider kommer man ihåg.
Syrran brukar också ”plocka” kantareller på Hötorget och ha med sig till mig när årstiden är sådan. Det är så hemskt gott och jag gillar att göra kantarellpaj.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid
Hötorget är ett bra ställe att plocka både det ena och det andra. Speciellt sent på dagen då priserna sjunker rejält.
Kram
Jag tillhör dem som inte gärna rensar något annat än egenplockade kantareller. Det smakar extra gott när jag kan minnas min tur i skogen ihop med att jag äter dem. Det är supergott!!!!
Hm! Jag har aldrig lyckats torka gula kantareller och få det bra. De brukar inte smaka så bra av torkningen. Jag torkar bara murklor, trattkantareller, svart och brandgul trumpetsvamp.
Kanske fungerar det bättre i ugnen. Det har jag inte provat …
De blir fula, så de duger nog bara i sås. Men smaken är kvar och just nu doftar det härligt av kantarell i mitt kök.
Jag har provat både torkning på papper och nu i ugnen. Resultatet samma, men i mitt lilla kök (som egentligen kallas kokvrå i lägenhetsbeskrivningen) är det trist att ha något ligga på tork i flera veckor.