Oj, vilken dag, nu behöver jag vila

Började dagen med kaffe på Statoil med min son. Jag hade redan ätit frukost och skulle äta lunch ganska snart.
For sedan iväg till Brommaplan för att plocka upp min vän B som jag skulle tillbringa dagen med.

Vi började med att åka till IKEA vid Kungens kurva. Gick runt och tittade på diverse saker. Men jag hade bestämt mig redan innan för att inte köpa något idag.
Vi åt lunch, jag åt quornschnitzel med pommes och bearnaisesås. Ganska gott. Vi tog senare en mjukglass också innan vi traskade iväg till Rusta.

 

Jag är egentligen ingen vegeterian, men quorn tycker jag är ett bra alternativ ibland.

 

 

 

 

 

 

På Rusta hade julhandeln redan börjat. Lite i tidigaste laget tycker jag.

 

 

 

 

Vi åkte sedan iväg till Rönninge där B hade ett ärende. Jag har bott i trakterna i en annan tid och nästan annat liv. Det var lite roligt att se hur man byggt och förändrat.
Vi tog sedan Ekeröfärjan från Slagsta och jag hann med en kopp kaffe innan jag for hem med bilen för att sedan åka iväg till en föreläsning om Santiago de Compostela.

Det tog mig nästan en och en halv timme att ta mig dit och jag blev ruskigt besviken. Jag hade trott att de skulle visa bilder från sin vandring och berätta om spännande möten. Istället gav de enkla vandringstips som till exempel att man kan skära av sin tvål och bara ta med en halva för att få ner vikten i packningen. De berättade om en massa privata oväsentligheter som att han gillade att raka sig varje dag och hon hade tagit värktabletter mot ont någonstans, ryggen tror jag det var. Dessutom hade hon ett skrattande mellan i stort sett varje mening som måste varit något slags nervösa tics.
De berättade att de hade elva tusen bilder och ville man se bilder fick man googla fram deras hemsida. De orkade ju inte ens lägga upp webbadressen. Till slut blev jag så irriterad och trött på tramset att jag åkte hem. Det var då en innerlig tur att jag inte släpat dit någon stackars människa för att höra om vandringsleden.

Jag tog buss och T-bana hem, gick in ICA här hemma och plockade ihop en sallad och nu har jag hemmakväll med kissekattpojkarna. Pojkarna har fått Sheba paté som sig bör när jag tar ett glas vin. Borta bra, men hemma bäst!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Oj, vilken dag, nu behöver jag vila

 1. Louise skriver:

  Låter som en intensiv dag. Ändå skulle jag nog hellre ta den än den jag hade igår …
  Idag har det varit bättre, tack och lov.

  Vem var det som föreläste då? Synd att det inte var som du hade hoppats, men jag förstår dig. Tror inte att jag heller hade uppskattat privata oväsentligheter …

  Kramis

  • Kraka skriver:

   Jag vill inte peka ut dem och har därför inte skrivit var jag var för att lyssna. Det var två privatpersoner, ett par, som uppenbarligen inte hade något att säga mig. Salen var fullsatt och folk verkade tycka det var jättespännande att lyssna på tramset.
   Jag är rätt bortskämd med proffsiga föreläsningar. Världens resor har ju ofta gratis föreläsningar om sina resor och då är det hög nivå. Men annars skulle de ju inte få sälja en enda resa. Det här paret ville väl mest berätta om hur duktiga de varit som gått så långt.
   Det finns massor av böcker om Santiago de Compostela och personligen tycker jag inte det är speciellt duktigt att berätta att man varit helt oerfaren att vandra när man ger sig av på en mer än 500 mil lång vandring genom Europa. Men det är kanske sånt folk vill höra om de själva aldrig vandrat. Jag har visserligen inte vandrat just den vägen, men Inkaleden, Patagonien, Kamchatka och massor av andra mindre kända ställen. Hur man packar och att man kan få ont i ryggen av en felaktig ryggsäck behöver jag inte höra berättas om. Jag vill se bilder och höra om spännande mellanmänskliga möten.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Följde du Gerds pilgrimsvandring till Santiago di Compostela? Hon la upp en blogg bara för det äventyret.

  http://geddfishpilgrim.blogspot.se/

  Kram, Ingrid

 3. Rosamund skriver:

  Tur det inte blev några mattor från IKEA!!!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *