In the early morning rain…

…går jag inte ut. Istället sorterar jag papper, dricker kaffe, fixar till mitt hår och ser en film. Lite så där helt random.
Passar på att lyssna på Dans la brume du matin, en fransk version av In the early morning rain. Fransmän är inte alls så otrevliga som de båda föreläsarna igår hävdade gång på gång. Så pass att de tyckte man skulle undvika kontakt med den franska befolkningen när man vandrade genom landet. Jag som träffat så många trevliga fransmän på mina resor och dessutom finns ju det ekumeniska klostret Taizé där.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på In the early morning rain…

 1. Bosse Lidén skriver:

  Jag är förtjust i mycket som har med Frankrike att göra, men jag har mött på en del mindre artiga representanter för sig vackra land. Finns det något vackrare språk? Helst i sångform.

  • Kraka skriver:

   Jag är nog rätt neutral till Frankrike. men jag längtar tillbaka till Taizé och naturligtvis vill jag tillbringa mer tid i Paris. Bodde ute i en förort nästan två veckor för ett par år sedan, eller många år sedan. Tror det var 2004. Det finns så mycket att se. I Taizé var jag 2010.

 2. happygoluckiest skriver:

  Så oprofessionellt att vara så kategorisk i en föreläsning.
  Du kanske borde föreläsa om dina resor- själsliga som fysiska- du har massor att berätta.
  Jag har bakat bullar och varit till doktorn idag. UVI var diagnosen, jag som trodde att bara gamla människor fick det 😉

  • Kraka skriver:

   Hela upplägget var oproffsigt. Men de var ju inte proffs. Tekniskt sett är fransmän inte en folkgrupp, annars hade jag anmält dem för hets. Jag blev väldigt irriterad.
   Ja, jag ska nog berätta om mina resor, de fysiska, vid något tillfälle. 🙂
   UVI brukar ju kallas ”lovedesease”, vissa av oss får UVI varje gång vi inleder ett nytt förhållande. Inte helt romantist tyvärr…

 3. Ingrid skriver:

  Det låter väl som en alldeles utmärkt sysselsättning in the early morning rain.
  Jag har aldrig varit i Frankrike. Genom att dottern bott på Sicilien i 30 år har det blivit dit vi rest vår-sommar-höst och på vintern har det blivit längre söderut.
  Ha det gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en perfekt syssla. Jag hann sortera riktigt mycket papper. Har massor av gamla dokument i kassar och lådor som behöver gås igenom innan de destrueras och kasseras.
   Jag har varit i Frankrike ett antal gånger, ett vackert land. Minns soeciellt en bilresa upp i bergen då vi passerade en liten by vid namn Epinal.
   Vi var hungriga och ville äta något. Vi såg ett ganska schabbigt ställe med en Coca cola-skylt utanför. Där åt jag den godaste köttbit jag någonsin ätiti. Det var 1979, på en studieresa till Strasbourg med besök på Europarådet. Jag blir fortfarande helt lyrisk när jag tänker på den där köttbiten. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *