Vart tog den vägen?

Minns ni den där sången som en av dvärgarna sjunger på julafton? Där är det visst en räv som slinker ur näven. I mitt liv är det tiden som slinker iväg.
Jag vaknade vid halvtiotiden i morse, drack kaffe och läste lite på nyhetssajterna. Sedan åkte min son och jag iväg för att äta lunch på en IKEA nära oss.

Vi började med att äta, jag åt fläskschnitzel med pommes. Tyckte att det vore överdrivet att äta köttbullar när jag har ett helt gäng i frysen. Vi åt varsin halloweenbakelse till kaffet. Alldeles för tidigt med halloween, men värre skulle det bli.

Vi traskade runt och tittade på både sådant vi ville ha och sådant vi inte ville ha. IKEA är alltid trevlig sysselsättning. Jag vet bara en person som kan konkurera med mig om antalet IKEA-besök per månad. Tror faktisk att hon är där oftare än jag.

Jag köpte en vitlökspress, verkar ha tappat bort min gamla. Ljus, förstås. De har så fina i form av höstlöv just nu. Köpte ett par ljusfat också, ett fyrkantigt och ett avlångt. Ja, det avlånga hade ju också fyra kanter förstås så jag antar att jag menar kvadratiskt. 🙂

Men sedan flippar jag ut och köper en julgran (!). Men det finns faktiskt en tanke med det. Jag såg dem redan förra året och tänkte ha en på bordet i mitt hyresrum i Rannebergen. Men när julen närmade sig var de slutsålda för länge sedan. Så jag blev utan.

På vägen till bilen tar jag en turfzon, visste att det finns en precis utanför. Jag har inte hunnit turfa så mycket under hösten. Måste ta tag i det igen…

När jag kommer hem får jag syn på klockan, redan halv tre. Tiden hade ännu en gång passat på att slinka mig ur näven…

 

Ännu en av dessa luncher på IKEA som förgyller min vardag

 

 

 

 

En alldeles lagom stor gran att ta med i resväskan vid utlandstjänstgöring under jul- och nyårshelgen

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vart tog den vägen?

 1. Bosse Lidén skriver:

  Ska du jobba utomlands. Det låter spännande. Bra att du var ute i god tid med att köpa julgran. Hade jag bott närmare ett IKEA kunde jag utmanat dig på en besökstävling. Kram Bosse

  • Kraka skriver:

   Jag ska jobba i Nuuk på Grönland, på deras intensivvårdsavdelning, IKEA i Barkarby ligger så nära att jag kan gå dit om jag vill ta en rejäl långpromenad. Med bil tar det nästan ingen tid alls.
   Kram

 2. Arvid och Lydia skriver:

  Häftigt att köpa julgran i så god tid. Låter smart. 🙂

  Fastnade själv i en massa onyttighter idag. Får bli ändring tills i morgon.

  Tack för att du länkade till Turf. Ska kolla närmare på det. Trevlig kväll ! 🙂

  • Kraka skriver:

   Jag vill gärna ha något slags julkänsla i år när jag är långt hemifrån. Den väger visserligen en del men inte alltför mycket för att packa ner i resväskan.

   Turf är roligt, jag höll på med det mycket under sommaren. Sedan jag kom hem till Stockholm har jag haft lite för mycket att göra och mest plockat en zon lite då och då när jag passerat någon plats där jag vet att dte finns en.

   Ha en trevlig kväll du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *