Skulderna växer medan jag unnar mig

Ännu ett avsnitt av Lyxfällan på TV-play och här sitter jag medan mina egna skuldeer växer. Det är lätt att unna sig, tycka att man är värd något extra.

Jag har två sorters skulder, den ena sorten brukar jag vara ganska bra på att betala tillbaka. Kanske beror det på att det finns en gräns och att fogden J B Lund kommer och kräver en avbetalning när skulden blivit för stor.
Den andra sorten är jag sämre på, den växer ofta på hög. Visst jag betalar av lite ibland, men det kommer nya uppgifter som ska betalas.

Nej, jag har inga problem med ekonomin. I alla fall inte problem som behöver lösas och tas om hand på annat sätt än med planering och sparande. Men jag har ofta en sömnskuld och alltid en att-göra-skuld.

När det gäller sömn känns det som om jag har balans i budgeten just nu, har varit ledig ett tag förutom en arbetsnatt. När det gäller att-göra-skulden ska jag göra en större avbetalning idag. Men jag kommer långt ifrån att bli skuldfri eller ens få en budget i balans till kvällen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Skulderna växer medan jag unnar mig

 1. Comsi comsa skriver:

  Tittar ibland på lyxfällan, tänker varje gång att det måste vara tillspetsat och överdrivet, för det går alltid att hjälpa dem. Folk som på riktigt är ekonomiskt handikappade gör sig nog inte lyxfällan något besvär med. Kan såklart ha fel… 🙂

  • Kraka skriver:

   När det gäller den riktiga Lyxfällan så är det ju så att de har förberett allt, fixat avtal med Kronofogden, fixat frysta räntor och sådant. Du får aldrig igenom det på egen hand. Speciellt inte de där skuldavskrivningarna som de brukar fixa åt en del av deltagarna.
   När det gäller mina ”skulder” får gärna den där Patrik komma hem och städa, diska och baka åt mig om han vill… 😉

 2. Arvid och Lydia skriver:

  ”Den som är satt i skuld är ofri”

  Det gäller nog alla sorters skulder… 🙂

  Trevlig helg!

 3. Louise skriver:

  Oj oj oj … den typen av skuld känner jag igen, men numera är det mest att-göra-skulden som är tyngst. Sömn-skulden har jag bara mig själv att skylla när den infinner sig och den klagar jag inte över. Det var värre att stå ut med den på den tiden när sömnbristen inte var självvald. Jag har ju haft sådana perioder i livet också … 😉
  Idag har jag i alla fall betalat en del av hösträkningen genom att jobba bort eklöven på och runt huset, men jag såg att det finns ännu mer att betala.

  Önskar dig en fin helg …
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har i alla fall lagat en del mat till frysen och diskat. Men den kom jag av mig lite, tappade koncentrationen när jag fick veta att jag får köpa en kolonistuga. Hamnade i drömmarnas värld på IKEA istället.

   Ha en fin helg du också!
   Kram

 4. Ingrid skriver:

  Min granne planerar att byta kök och maken är mycket orolig för att de ska behöva anlita Lyxfällan sedan för att klara upp ekonomin. I och för sig tror jag inte att det är någon större risk, för det ska nog trassligare förhållanden innan de rycker in.

  Vad jag inte kan förstå är hur folk ställer upp på sån där förnedringstv. De måste få väldigt bra betalt!

  Önskar dig en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, dels får de kanske betalt dels får de ju en massa fixat. Man kan knappast ringa upp en hög kreditfirmor och få fryst ränta och skulden nedskriven med tiotusentals kronor.

   Jag var också och tittade på ”kök” idag. Är ute efter diskbänk och någon skåplösnig bara. Sedan får det nog bli en bänkspis. Utrymmet är väldigt begränsat. Jag ska äntligen få köpa en kolonistuga i mitt drömområde. De ringde på förmiddagen.

   Trevlig helg du också Ingrid!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *