En enkel träff som blev till en mycket lyckad kväll

Vi skulle ses på Söder efter Harriets begravningssamtal för att ta ett glas vin och prata en stund. Så där i all enkelhet bara.
Jag var lite tidig och satte mig på Balthazar, tog ett glas rött och skickade iväg ett sms var jag var.
Efter så där tre kvart ringde Harriet och vi bestämde att hon skulle ta sig dit, men det skulle dröja en stund. Jag frågade om hon tänkte äta, men då hon sa nej bestämde jag mig för att äta innan hon kom.
På Balthazar sitter jag alltid vid samma bord, om det är ledigt, och äter alltid Club sandwich.

När Harriet kom blev det flera glas vin och en lång, givande, pratstund om allt mellan himmel och jord.
Till sist blev det dags att gå till T-banan för att åka hem var och en till sitt. Men väl ute tittade vi i skyltfönster, fortsatte att prata och slank in på Och himlen därtill.
Utsikten därifrån är nästan magisk med alla stadens ljus. Vi drack champagne och jag bestämde mig för att bjuda Harriet som en lite för tidig födelsedagspresent, hon fyller inte förrän på torsdag. Det är inte varje dag man gör en barrunda med sin 83-åriga (nåja, inte förrän på tordag) väninna när hon är på väg hem från jobbet (!). Själv känner jag mig just nu trött och sliten och kanske lite gammal också…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på En enkel träff som blev till en mycket lyckad kväll

 1. Happygoluckiest skriver:

  Du kan verkligen konsten att njuta av livet! 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, jag behöver kontrasten mot mitt arbete som är både kropplligt och själsligt tungt… 🙂

 2. Rosamund skriver:

  Dels kan du verkligen konsten att njuta av livet men ochså finnas till för dina Vänner!!!! Kram

  • Kraka skriver:

   Tack Rosamund! Vi måste ses snart igen. Hälsa pojkarna från mig med varsin nospuss!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *