Ett 85-årsjubileum värt att fira

Igår gjorde jag en kortare resa till Mariefred för att vara med och fira att Mariefreds socialdemokratiska förening firade 85 år. Föreningen bildades den 24 november 1929.

Själv blev jag medlem 1991 och var under 10 år kassör i föreningen. När jag flyttade tillbaka till Husby 2001 kändes det självklart att fortsätta vara medlem, även om jag på intet sätt är aktiv. Tror bara jag varit på en enda aktivitet tidigare under dessa år.

Vi bjöds på underhållning, sjöng allsånger  och åt god mat. Paret Dan Jonsson och Åse Marstrander, medlemmar i föreningen och bosatta i Mariefred, visade ett bildspel med grafiska alster från Dans långa karriär. Helt fantastiskt!
Slutligen berättade Maj-Lis Lööw om föreningens historia. Vi fick en genomgång från början fram tills idag. Vi fick veta att den första ordföranden hette Gråsten i efternamn och att vår nuvarande ordföranden, Ingrid Fäldt, är den ordföranden som suttit längst. Hon valdes samma år som jag blev medlem, 1991.

Jag fick möjlighet att strax efter allsången överlämna en blomma och framföra en hälsning och lyckönskningar till Mariefreds s-förening från min hemförening Husby s-förening, som för övrigt kommer att fira 40 år under 2015.

 

 

Orföranden  Ingrid Fäldt önskar alla välkomna

 

 

 

 

 

 

Sång och musik med allt från Taube till Vreeswijk

 

 

 

 

Det var inga problem att fylla tallriken med godsaker

 

 

 

 

Jag lovar, jag åt bara en trots att vagnen stod på en armslängds avstånd från min plats

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *