Motorstopp och startsträcka

Den här veckan hade jag planerat att det ska hända både det ena och andra. Ingen sötebrödsvecka precis. Klockan var satt på 08.00 så jag skulle komma igång.

Jag blir väckt av telefonen och hinner tänka, innan jag svarar, att det nog är någon som är sjuk på mitt jobb. Men när jag ser att det är min rekryterare inför Grönlandsuppdraget förstårjag  inte alls varför hon ringer mitt i natten. När jag svarat och hör henne säga ”Väckte jag dig?” ser jag att klockan är 09.36.

Trots att jag känner mig helt utmattad lyckas jag i alla fall hantera en mängd mail och andra skrivuppgifter, ringa till min arbetsplats och ta mig fram till en av cheferna för att fråga om inte jag också borde vara med på Ebola-utbildningen.
Efter att varit föremål för västa utfrågningen i växeln (Fort knox-komplex?) var jag inte helt på humör och det är möjligt att jag inte lät helt trevlig när jag nästan fräste ”Vi har snart de här patienterna hos oss”.  Lite ifrågasatt blev jag, men det gick snabbt över (tack vare fräsandet?) och jag får gå på utbildningen i eftermiddag. Borde det inte vara i arbetsgivarens intresse att erbjuda mig obligatoriska utbildningar, speciellt dem som handlar om säkerhet, trots att jag inte har en ”fast” anställning?!

Nu ska jag ta mig an disken, åka till banken och se till att de reder ut det märkliga fel de lyckats åstadkomma då de istället för att överföra 5000 kronor som avbetalning på ett lån skickat ett utbetalningskort till mig med den summan. Skulle jag velat ha cash i handen hade jag väl tagit ut dem i bankomaten och inte velat få ett utbetalningskort från banken! Dessutom är det ju numera nästan lögn i helsicke att få tillbaka pengarna till kontot eftersom man inte hanterar kontanter på banken. (En anledning till felet är, enligt Nordea, att Swedbank envisas med att ha så långa kontonummer att ingen annan bank kan hantera dem i internetbanken utan problem eftersom det blir en siffra för mycket som inte får plats).

Efter bankbesöket, som vi får se hur det går med, är det dags att åka till Det stora sjukhuset söder om stan och efteråt får vi se om jag ens orkar tänka mer på städning och hemmaadministration idag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Motorstopp och startsträcka

 1. Ingrid skriver:

  Det låter så spännande med den Grönlandstjänstgöringen! Jag hoppas att vi bloggläsare får ta del av dina erfarenheter.
  Visst är bankerna märkliga. Jag har en bloggbekanting som får en insättning på 200:- på sitt konto varje månad och Nordea tar inte kontakt med avsändaren. Nu måste hon hela tiden hålla koll på hur många tvåhundringar hon är skyldig den okända insättaren.
  Märkligt, märkligt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jodå, det är tänkt att jag ska blogga som vanligt under min vistelse där. Men det kanske tar ett par dagar innan jag får ordning på internet.
   Hon på Swedbank var jättetrevlig och jag fick hjälp att få pengarna till rätt ställe. Hon tyckte det var märkligt att man skickat utbetalningskortet eftersom jag har ett föranmält konto hos Swedbank. Jag fick också veta hur jag ska skicka pengar till mitt konto, man skickar till bankens bankgiro med sitt eget kontonummer som OCR.
   Kram

 2. Comsi comsa skriver:

  En extra siffra för mycket? Ja, herre gud så galet det kan bli, väldigt irriterande när det blir fel och en massa extrajobb blir det också…. 🙁

 3. Bosse Lidén skriver:

  Den femte siffran i cl-numret får man alltid stryka för att få plats i fältet.
  Grönland låter mycket spännande.
  Änglarnas tofflor kan vänta några dagar på dig.
  Kram Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *