Blod, board och bilar

Det här blev en perfekt dag, en dag som nu avslutas med hemmakväll hos katterna med vårrullar, vin och film.

Min son och jag tog T-banan in till Fridhemsplan och gick till Kungstappen och lämnade blod. Jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att vara med i en reklamkampanj och eftersom jag redan var ganska okej klädd samtyckte jag mot att jag fick bilden skickad till mig.
Vi  fikade och jag tuggade i mig några lverpastejmackor efteråt och kaffe förstås. Sedan valde jag ut en T-shirt som givargåva. Min son valde en bok.

När vi kom ut från blodcentralen gick vi till musikaffären, 4Sound, på Sankt Eriksgatan. jag ville titta på syntar. Nu visade det sig att det inte alls var en synt jag menade. Jag menade ett keyboard. Jag blev visad några stycken och är rätt säker på vilket jag ska köpa.
När jag nu ändå var inne i en musikaffär tyckte jag det var lika bra att fråga om de möjligen hade någon theremin också. Det hade de normalt sett, men ingen inne just nu. Jag fick i alla fall veta vad de kostar. Jag har kollat på nätet och det har varit svårt att riktigt greppa vad det skulle kosta att köpa en och få den skickad från USA. Nu visade det sig att de kostar strax under fem tusen och det känns helt okej. Men först ett keyboard.

Efter att vi var klara i musikaffären och min son köpt ett par plektrum åkte vi hem igen. Jag skulle hämta bilen och vi vilade en halvtimme var och en för sig i våra respektive hem. Sedan åkte vi tillsammans till Bilia vid Haga Norra där jag bestämt mig för att provköra en Hyundai i10.

Man får provköra i cirka tjugo minuter och vi hann åka ut till Häggvik och tillbaka på den tiden. En ganska lagom tur. Sedan tog de in min bil på en värderingsgenomgång medan vi bjöds på kaffe och kanelbulle. Jag kommer sedan att bli kontaktad med en offert.

Innan vi åkte hem tog vi en tur förbi Coop Forum i Häggvik, handlade lite mat och både mat och sand åt kattpojkarna. Jag hade velat gå på bio och se Interstellar ikväll, men min son hade varit på bio igår och vi kom överens om att gå på söndag istället.

Nu råder stillhet i mitt hem. Jag ska ladda för morgondagens äventyr, en kortare resa.

 

Egentligen tycker jag att det borde vara lag på att alla som är friska, och inte äter mediciner som gör det olämpligt, ska lämna blod.
I nuläget är det bara 3% av Sveriges befolkning som är blodgivare.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

8 svar på Blod, board och bilar

 1. Ingrid skriver:

  Är det du där på bilden?
  Sonen ville bli blodgivare, men det gick inte så bra för honom. Det visade sig att han hade thalassemia minor, så hans blod ville de inte ha.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är ju många som av olika skäl inte kan ge blod. Men alla som kan borde verkligen ge. Det går åt mängder med blod på våra sjukhus.
   Ja, det är jag. 🙂
   Kram

 2. Lollo skriver:

  Oj, är det inte mer än 3 % som ger blod? Jag tycker att var och varannan som jag pratar med är blodgivare, men så kan det ju inte vara då …
  Hm … det är inte första gången jag får mig en tankeställare i ämnet. Ändå kommer jag inte till skott.
  Undrar varför jag har så många ”borde” och ”vill” i mitt liv. Jag måste vara världens lataste … 🙁 … Eller den mest glömska människa som finns, för så fort jag tänker, ”det ska jag göra”, så verkar det som att det försvinner ur huvudet, och långt senare dyker det upp igen som ett, ”javisst ja, det var ju det jag skulle göra” … suck

  • Kraka skriver:

   Jag tror de flesta av oss har en massa saker som faller bort fast vi tänkt att vi skulle.
   3% av befolkningen mellan 18 och 75 år har lämnar blod minst en gång per år och 6% har lämnat blod någon gång under de senaste fem åren. På http://geblod.nu kan man läsa en massa spännande saker om blod. 🙂

 3. Lillebølla skriver:

  Jeg skulle også ønske at jeg kunne gi blod, men pga at jeg har (hatt) en kronisk sykdom så går det ikke an.. Men om jeg blir helt frisk nån gang så skal jeg melde meg som blodgiver..

  Høres ut som dagen din var hektisk men fin likevel:)

  • Kraka skriver:

   Ja, min dag var fantastisk! Men det var skönt att vila efteråt… 🙂

   Hoppas du blir frisk, det är du värd!
   Kram

 4. Rosamund skriver:

  Har du vunnit på lotteri???? Inte visste jag att du var musikalisk…… Är det nåt du inte kan???? Haha Kram

  • Kraka skriver:

   Haha…. Nej, jag har inte vunnit. Nu får jag spara ett tag. Kanske blir det ett keyboard nästa höst. Tereminen får nog vänta några år. Men det är ett otroligt häftigt instrument.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *