Celebrare necesse est

Att fira är nödvändigt, celebrare necesse est. Eller hur var det nu? Var det kanske navigare som var nödvändigt? Säkert är det en nödvändighet även att kunna segla, om än inte alltid på vatten så på livets hav.

Min bror och hans fru firar alltid födelsedagar, alla födelsedagar. Själv firar jag mycket sällan mina. Jag väljer oftare att fira andra saker än just mina årsdagar.

Jag har inte varit hos min bor på två år tror jag. Vi sågs nog och drack kaffe i Kista centrum vid något tillfälle men annars är det inte så ofta vi ses. Förra ået då han fyllde var jag på västkusten och arbetade.

Vi var ett lagom gäng som träffades. Grannar och vänner till min bror och svägerska, människor jag känner sedan tidigare. Det blev en trevlig kväll.
Kallskuret och potatissallad och sedan var det kaffe med hembakade bullar, rulltårta och lite köpekakor. Självklart bjöds det på tårta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanske undrar du vad jag köpt till min bror som födelsedagspresent? Vi brukar oftast ge varann en chokladask eller liknande. Men i år hade jag tänkt till lite extra.
Min bror har alltid varit intresserad av radio- och teleteknik. Redan som tonåring höll han på med amatörradio och radiokommunikation. Med tiden blev det också det yrke han valde.
Jag valde en helt annan bara i livet, men jag bor i det område som är allra mest intressant om man är intresserad av teleteknik, det svenska silicon valley. Eller telecom valley som det brukar travesteras.
Inger Björklind Bengtsson har skrivt en bok om utvecklingen i området, Från runor till radiovågor.

Bokomslag Från runor till radiovågor : historien om Kista Science City (häftad)

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Celebrare necesse est

  1. S/Y Endeavour skriver:

    Ja navigare necesse est är mitt motto som jag lever efter här på sjön 😉
    Födelsedagar firar jag aldrig, när det gäller mina. Kanske att vi äter något gott på nån trevlig restaurang, men inte mer än så.
    Jag har bekanta som bjuder in till stor fest och sådär, men det har aldrig varit min grej.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *