Tisdag ser jag mig omkring – En listig dag

I vårt moderna samhälle gäller det att hinna med att få saker gjorda. Det är en ständig ström av plikter och ibland kan det vara svårt att få tiden att räcka till. Eftersom jag har ett arbete som är både fysiskt och psykiskt tungt är det inte bara önskvärt att jag hinner med rekreation, ordet betyder förresten återskapande, det är en plikt och en nödvändighet om jag ska orka göra en kvalitativt försvar arbetsinsats.
Ibland använder jag en lista här i bloggen, de har till och med en egen kategori. Till min glädje har jag sätt att min gode vän Petter i London ofta använder samma mall i sin blogg.
Tisdag se jag mig omkring är en del ur Gesällvisan.

När gick jag upp?

Klockan ringde 08.00. jag kliver upp 08.13

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag läste nyhetssajter och några bloggar. Funderade sedan på några saker från bloggosfären. Hur man oroar sig för saker som man inte ens brytt sig om att ta reda på hur det förhåller sig med fastän det bara är att fråga. Hur många krånglar till det för sig istället för att planera utifrån de alternativ som finns.
Jag funderade också på det här med mobbing. Någon av tidningarnas nyhetssajter hade en artikel om hur viktigt det är att hälsa på varann på en arbetsplats.
Jag tycker alltid det är viktigt att vara artig och trevlig, hälsar ofta på okända i korridorerna på min arbetsplats, på gården och naturligtvis i min port. Jag känner mig inte alls mobbad av dem som inte hälsar tillbaka, men jag konstaterar att de är väldigt små människor som det är väldigt synd om. För hur kan man vara så sjukt inskränkt så man inte orkar säga ett litet ord på tre bokstäver? Godmorgon är visserligen längre men om det känns övermäktigt att få ur munnen på morgonen så får man väl, som många på sjukhuset, nöja sig med att svara hej när jag sagt godmorgon. Grannar som inte hälsar anser jag vara imbecilla!

Vad serverades?

Kaffe, svart förstås, och ett par mackor med kaviar.

Vad gjorde jag sedan?

Jag började skriva på ett blogginlägg, ett lite längre, som jag tänkt arbeta lite extra med. Sedan diskade jag och skurade badrummet.

Tog en paus, drack kaffe och åt en macka med ägg och kaviar som lunch. Medan jag åt lyssnade jag på gamla låtar som jag minns från min barndom. Visor om det hårda livet som de flesta i dagens samhälle inte ens kan föreställa sig.

Fortsatte med att sortera papper, körde en del i dokumetförstöraren och sorterade ut en del retur.
Jag ringer ett par telefonsamtal och loggar in på internetbanken.

Började bli hungrig och bestämde mig för att åka iväg och äta middag. Tog ett bad, klädde mig och tog bilen till IKEA.
På vägen in tog jag en turfzon.
Åt middag, gick runt en sväng och plockade på mig ett par småsaker. Gick och betalade och på vägen tillbaka tog jag samma turfzon en gång till eftersom jag hunnit bli av med den.
Körde hem, parkerade, gick in på toa och sedan ut igen och iväg till T-bana för att åka till Kista.

Veckogudstjänst i Kista kyrka och därefter höll Göran Capron Lundqvist en föreläsning om Fabergé. Otroligt spännande!

Min vän B skjutsade mig hem och väl hemma bestämde jag mig för att göra kväll, det vill säga ingen mer städning. Istället slog jag upp ett litet glas rosé, satte mig vid datorn och tittade på film på Netflix. Man har precis släppt säsong 8 av Bones. Jag har inte ens börjat se den förrän ikväll. Det blev filmkväll tills det var sovdags.

Köpte jag något?

Jag köpte middag på IKEA. Där köpte jag också en ryggsäck och en väska som man kan vika ihop så de blir som små platta paket. Tänker packa ner dem och ha med till Grönland.

I kyrkan köpte jag kaffe och en liten ostmacka.

 

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej, jag hade inte haft så fasta planer för den här dagen att något uteblev. Det var städning på dagen och föreläsningen på kvällen som var planerat.

Middag?

Skagenröra med en bit bröd som förrätt. Fläskschnitzel med pommes och bearnaise, sallad. Äpplemust. Kaffe.

 

 

 

 

En bra sak som hände under dagen?

Att jag plötsligt upptäckte att värken i mina benhinnor gett med sig och var borta. Ska man gå på asfalt ska man träna för det, det hade jag inte gjort på länge.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Det blev en bra dag, lagom med vila trots att jag hann vara effektiv hemma. Det är fortfarande en hel del kvar som måste göras innan jag reser, men jag tror det ordnar sig.

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *