Som en skänk från ovan

Jag har (eller hade) tre nätter kvar att jobba innan jag ska resa. Hösten har gått fort, tre månader är inte så länge att vara hemma efter att jag varit borta i femton månader. Nej, inte i ett sträck, Jag var hemma lite då och då under tiden, men det är inte samma sak som att bo hemma.

Resor är inget som stressar mig, jag reser jättemycket och ganska ofta. Men den här gången är det annorlunda, jag ska vara borta längre än någon gång tidigare och det är ingen semesterresa. Jag ska ha en fungerande vardag i ett främmande land, på en plats där jag aldrig varit förut.

Nej, jag är inte stressad varken över resan eller det kommande jobbet. Men jag har plötsligt insett att jag ska iväg om några dagar. Min mamma skulle uttryckt det med ett av sina favoritordspråk: ”När kvällen kommer får den late bråttom”.
För precis så är det. Jag har mängder med punkter kvar på mina listor, saker som måste göras innan jag reser. Det är telefonsamtal som måste ringas, papper som ska skrivas på och skickas in, mail som måste iväg och saker som ska köpas. Det ska tvättas och det ska packas.

När jag kom till jobbet ikväll var vi en person för mycket. Det var inte jag som råkat komma dit en ledig natt, det var en kollega. Hon skulle med andra ord bli tvungen att gå hem. Sådant är aldrig roligt, speciellt inte för den som har långt att resa.
Jag bor visserligen inte nästgårds, det är ett antal mil till jobbet, men jag erbjöd mig genast att ta ut en semesternatt så kunde hon stanna. Så fick det bli.

Nu är jag hemma. Naturligtvis ska jag inte göra en massa saker under natten, jag ska ta det lugnt en stund och sedan sova. Men jag slipper sova bort morgondagen och får på så sätt en extra dag för allt som måste göras. En extra dag, som en skänk från ovan.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Som en skänk från ovan

 1. Arvid och Lydia skriver:

  Så spännande med din resa… 🙂

  Hoppas att den uppfyller allt som du hoppas på. Skulle vara trevligt om du lägger in lite bilder då och då och förstås skriver om dina upplevelser.

  • Kraka skriver:

   Tack! https://kraka.moah.se/2014/10/
   Ja, jag kommer absolut att lägga upp bilder och skriva. Måste bara få ordning på det praktiska först, med internet och sånt. Men jag räknar stenhårt med att Stig ska hjälpa mig att få ordning på mitt liv de två veckorna vi är där samtidigt. Han har i alla fall lovat mig en tur på stan på måndag kväll och att vi ska gå och äta på någon bra restaurang, Det är snö där just nu, han hade bilder på sin Facebook och det var sjit vackert.

 2. Hit kom jag eftersom ditt bibliotek inte ser ut som ett bibliotek. Och undrar var.
  Och så får du ha det bra på din resa – vart den nu går.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag antar att du menar vårt nya biblotek i Kista. Det som mer ser ut som en rymdstation än en bibbla.
   Jag reser till Nuuk på Grönland för att tjänstgöra på deras intensivvårdsavdelning. Först drygt en månad och sedan i en ny omgång på ungefär tre månader. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *