Resan till Grönland (2014-11-30)

Som vanligt hade jag planerat lite tokigt och lagt två nattpass precis innan jag skulle åka. Men jag hann i alla fall sova ungefär två och en halv timme innan jag klev upp och packade klart.
Det blev hur fullt som helst i resväskan. Men nästa gång, när jag ska vara borta i tre månader, är jag lovad att få ta med extrabagage.

Jag var på Arlanda i god tid, åkte buss, tåg och buss dit på mitt SL-kort. Ingen lyx med taxi i onödan!
När jag checkat in bagaget, som för övrigt vägde ett kilo mer än tillåtet, och gått genom säkerhetskontrollen köpte jag ett glas rött och en ordentlig macka med chevréost och salami.
När jag sedan gick till gaten visade det sig att det var en halvtimme delay och jag passade på att köpa mig en kopp gingerbread latte på Starbucks. Hur god som helt, men sjukt dyr. Mellanstorleken kostade 59 kronor.

På planet ner till Köpenhamn fick vi kaffe. Man kunde köpa mat och mackor, men jag hade ju nyss ätit. Dessutom var jag ordentligt trött.
Väl framme i Köpenhamn kändes det som om jag skulle trilla ihop medan jag väntade på min väska. Vägen till Hotell Hilton kändes som flera mil.

På rummet piggnade jag till lite när jag kunde lägga upp benen. På TV var det film, något avsnitt av Liza Marklunds En plats i solen. På svenska dessutom, textad på danska.
Efter filmen somnade jag. Hade beställt väckning till klockan 05.00

002

Ett riktigt lyxigt rum hade jag fått.

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Resan till Grönland (2014-11-30)

 1. Ingrid skriver:

  Så spännande att du är på väg nu!
  Det var inget dåligt hotel du övernattade på. Hilton skämmer inte för sig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är jättespännande! Jag har varit här ett par dagar nu, men bara jobbat ett pass ännu. Ska jobba tre nätter, 12-timmarspass, i helgen.
   Hotellet var helt fantastiskt! Ska bli trevligt på hemresan då jag dels reser betydligt senare mot Stockholm, dels bara har en timmes resa framför mig då. Måste ju pröva baren och dricka lite vin och titta på folk. Jag bor aldrig på lyxhotell när jag ska betala själv. 🙂

 2. Frudin skriver:

  Att åka iväg så där själv känns lite högtidligt och spännande! Bara att sitta på Arlanda och titta på folk med ett glas vin är mys!

  • Kraka skriver:

   Ja, det där med vinet är en speciell lyx. Känslan av att vara på väg. Du ska inte komma hit ett tag? Eller att vi planerar en resa hit tillsammans längre fram. Jag skulle kunna tänka mig att resa hit under vintern eller hösten 2016 igen.
   Jga är ju här 9 februari till 27 april 2015 också, men det är väl kanske för tidigt för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *