Katten dansar (2014-12-12)

När jag vaknade var det redan ljust. Klockan visade på 09.17 och jag steg upp och gjorde kaffe, drog bort gardinerna för fönstren och tände ljus i fönstren. Utanför ven vinden och katten i vindflöjeln dansade runt, runt. Ingen dålig blåst med andra ord. Såg förresten en av grannarna gå förbi, eller gå är nog fel ord. Hen kämpade sig genom vinden och hade svårt att hålla sig på benen. Kände mig verkligen inte sugen på att gå ut.
Lite senare skickade S ett sms där han berättade att han försökt gå ut, men att det nästan var omöjligt. Han undrade om vi kunde skjuta upp vår utemiddag till imorgon. Det kunde vi absolut för jag ville verkligen inte gå ut om jag slapp.

Vid 15-tiden värmde jag en pizza i micron och slog upp ett glas rött. Insåg att fredagsmys förvandlats till fredagsfrys. Men inomhus var det trots allt varmt. Huset skakade till ibland, det står ju på en pålkonstriktion och jag förstod vad man pratat om då jag sagt att jag är så nöjd med mitt boende. ”Vänta du tills det blåser…” sa man.

Jag bytte några sms med min son där hemma, lyssnade klart på Spionen på FRA och önskade att jag kunnat gå ner till bibblans wifi och ladda hem nästa bok. Men jag hade en av Arne Dahl i mobilen.
Fick ett sms från en annan arbetskamrat som ville att jag skulle säga till att hon, på grund av vädret, inte hade för avsikt att gå på träffen i Brygdhuset på eftermiddagen. Jag svarade att jag tänkte stanna hemma av samma orsak.
På fredagarna klockan 16 träffas de som vill av utlänsk personal inom olika yrken för att ta en öl och umgås på Brygdhuset. Jag hade tänkt hinna dit innan S och jag skulle äta. Förresten hade jag tänkt gå till Simhallen också. Men vädret satte stopp för alla planer.

Eftermiddagen kändes lång. Jag lyssnade på bok och spelade Candy crush omväxlande. Såg ett avsnitt av ett ungdomsprogram; Tidsresan, och sedan något märkligt tävlingsprogram om kungarikets klokaste. Sedan hade klockan runnit iväg rejält och det var sovdags medan vinden ven och snön föll.

001

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Katten dansar (2014-12-12)

  1. Bosse Lidén skriver:

    Vilket äventyr du är med om. Ibland åt det kallaste laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *