Lördag hela dagen (2014-12-13)

När jag vaknar klockan 07.07 är det alldeles stilla. Medan jag dricker kaffe ljusnar det och ser ut att bli en klar dag. Hela vår trapp är helt igensnöad och jag stör mig på att vi inte har fått någon snöskyffel. Det går ju inte att använda en sopborste till så mycket snö, det är alldeles för tungt att borsta bort.

Efter en förstärkt frukost gör jag mig iordning för att gå ner till biblioteket. På lördagar har man bara öppet mellan 11 och 14. Jag är inte där förrän klockan 12.

Medan jag sitter på bibblan får jag sms från S. Han undrar om vi kan äta på söndagkvällen istället, men ta en öl efter klockan 16 på Daddy´s. Det kunde vi.
En arbetskamrat, H som jag jobbat ihop med på barnsalen, kom förbi på bibloteket och vi pratade en stund. Kändes tryggt och hemvant att känna någon på byn. Även om hon också är här tillfälligt, tror hon jobbar i Aarhus annars.

När biblioteket stängde gick jag hem med min dator, det var ju gott om tid. Jag hann med en kopp kaffe också innan det var dags att klä mig och ge mig av till Brygdhuset.
Jag kom dit redan halv fyra och hann med en öl innan S kom. Han hade jobbat till klockan 16. Vi blev sedan kvar där ett par timmar.

På vägen hem gick jag in på Brugseni och handlade ost, digestivekex och frysta pizzor. Sedan gick jag hem. Det var fortfarande klart och stilla.

DSCN1102

 

Inne på Daddy´s i Brygdhuset

 

 

DSCN1103

 

 

                                                             Julebrygd

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lördag hela dagen (2014-12-13)

 1. Ingrid skriver:

  Du får uppleva riktigt vinter förstår jag!
  Här är det absolut ingen julstämning ute, men inne tycker jag att det börjar ordna till sig.
  Jag är lite nyfiken på hur det kan vara att du hamnat på Grönland. Du kanske har skrivit om det i bloggen, men då har jag nog missat det.
  Ha en skön vecka!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *