Avskedsmiddag (2014-12-14)

Det blev en lugn förmiddag. Jag lyssnade på bok och drack kaffe. Gjorde sedan frukostlunch med omelett fylld med köttfärssås. Det var mulet ute, men blåste inte.
Jag skulle träffa S klockan halv sex på Daddy´s och det kändes inte som att det fanns någon anledning att gå ut innan dess. Funderade visserligen på att gå till kyrkan, de har troligen gudstjänster klockan 11 på söndagarna. Men eftersom jag inte visste det säkert bestämde jag mig för att ta det en annan söndag.

Jag ägnade dagen åt att lyssna på bok, diska och lyssna på musik. Satt med ljus tända och funderade lite på olika saker. Bland annat planering för kommande år. Bjöd också in Terra, som jag visserligen hört få mat hos grannen dagen innan, men som nog kände sig både ensam och hungrig där ute i tamburen. Jag hade lite brödsmulor och några mindre tussar att bjuda på.

DSCN1107

 

Snabeldraken Terra är mätt och belåten och ska hem till sin plats i farstun

 

 

 

På kvällen skulle vi ses på Daddy´s för at först ta en öl och sedan gå på en av de thailändska restaurangerna och äta. Det var jag, S och två av våra danska kollegor. S och S skulle resa hem nästa dag.

Maten var helt okej på restaurangen, även om den väl kanske inte riktigt höll den kvalitet som man är van vid från Stockholm.

DSCN1109

 

Jag började med vårrullar

 

 

 

DSCN1112

 

Fortsatte sedan med en tre andra rätter, det var en fyra rättersmeny. Ja gavstod från att beställa deserten

 

 

 

DSCN1110

 

Trevlig kväll med trevligt sällskap

 

 

 

 

När vi skulle gå hem hade det börjat både snöa och blåsa rejält igen och vi delade på oss och gick åt varsitt håll. Vi var i alla fall två tjejer osm skulle samma väg och det var skönt att ha sällskap i stormen.

När jag kom hem hängde jag upp alla snöiga kläder på tork, vantar, mössa och sockar på elementet för att de skulle vara inte bara torra men också varma nästa dag. Sedan gjorde jag kaffe och satt uppe en stund trots att klockan var nästaan 22. jag skulle inte börja förrän sent nästa dag.

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *