Det blir inte alltid som man tänkt sig (2014-12-21)

Idag hade jag tänkt gå ut och gå. Men sedan tvättade jag håret och eftersom jag inte fick med mig någon hårtork måste det självtorka. Enligt yr.no skulle det vara minus 18 grader idag och då går man inte ut med vått hår. Inte ens med en mössa utanpå. Med andra ord blev jag inne nästan hela dagen.

Jag ägnade mig åt att lyssna klart på en bok och börja på en ny. Diskade och lagade lite lunch. Till sist kom jag i alla fall iväg ut för att gå ner till sjukhuset och koppla upp min dator på nätverket där. Men det fungerade inte, jag försökte flera gånger. Men jag kunde i alla fall läsa mail och lite annat på mobilen. När jag kom ut såg jag att Inu.it stod utanför med sin bil. Kanske var det något fel på nätverket. Ska försöka igen en annan dag. Imorgon får det bli ett besök på biblioteket. Men de har bara öppet ett par timmar mitt på dagen måndag och tisdag, sedan är det julstängt. Likadant nästa vecka inför nyårshelgen. Men i värsta fall får jag klara mig med den uppkopplingen. Vill gärna både ha kontakt med vänner, blogga och läsa nyheter hemifrån. Inte för att man direkt blir glad av allt elände som händer, men ändå…

Jag gick hem igen och satte mig i fåtöljen med en rad värmeljus tända. Lyssnade på bok och spelade spel, gjorde popcorn och värmde en pizza. En högst ordinär söndag inför en ny arbetsvecka. Livet går sin gilla gång här på samma sätt som det brukar göra hemma. Men jag får betydligt mer tid att tänka här och har tagit några beslut som jag tror är bra. Planerar en del saker inför nästa år och funderar på min lilla stuga som jag ser fram mot att flytta in i till våren. Ska städa lite i den under januari.

Vid 22-tiden blåste jag ut ljusen och kom mig äntligen för att prova den danska kursen jag fått låna av S. Men efter en stund bestämde jag mig för att det fick vänta ett tag. Boken jag lyssnar på är betydligt mer spännande och jag fortsatte att lyssna på den medan jag drack en sista kopp kaffe innan det var dags att sova.

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det blir inte alltid som man tänkt sig (2014-12-21)

  1. Ingrid skriver:

    Så ruskigt kallt ni har det på Grönland, det avundas jag dig inte, men modet att ge sig iväg och prova på nya utmaningar. Sådant gör att man växer!
    Nu är det snart dan för dan, så jag passar på att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *