Vardag är alltid vardag, oavsett var man befinner sig (2014-12-22)

Det var en dag som alla andra, för vardag är vardag hur man än gör. Jag är inte här på semester och livet, det som måste administreras, är sig ganska likt oavsett om man bor i Husby, i Angered, på Marstrand eller Grönland.

Efter frukost och lite uppsnyggning av lägenheten klädde jag mig och gick ner till bibloiteket. Jag behövde bland annat kontrollera mitt bankkonto för att se om det var några lönepengar på väg. Räkningarna måste betalas som vanligt.

När jag var klar på biblioteket gick jag hemåt för att äta lite havregryndgröt innan jag skulle börja jobba på eftermiddagen. Men plötsligt ändrade jag mig och gick istället in på Spar, en affär utefter vägen hem, och köpte bröd och salami. Det fick bli kaffe och ett par mackor istället.

På jobbet var allt sig likt, jag fick rapport och sedan var det bara att sätta fart med arbetet. Det fanns tårta till kaffet, tårta som blivit över från en födelsedagsfest personalen haft. Vi dricker kaffe och äter inne på expeditionen både under kvälls- och nattpassen. Troligen även på dagpassen under helgerna, men jag har inte haft något sådant ännu. Det finns inte möjlighet att lämna patienterna. Det gör det knappast på vardagarnas dagpass heller förresten, det beror lite på situationen. Vi har inga raster.

Jag hade fått ett stort, grönt kuvert med posten till jobbet. Det satt en lapp på att det var fel adress och att man därför öppnat det. Om jag i fortsättningen inte ville ha min post öppnad skulle jag använda en annan adress, postbox 3333, istället.
Nu var det ju inga statshemligheter i paketet, det var min vän Å som skickat senaste numret av M-Magasin och en chokladkaka med chilli. Det var trevligt att få en julklapp hemifrån Sverige.

Efter jobbet gick jag hem och på vägen tänkte jag på att nästa gång jag skulle gå hem samma väg skulle det redan vara julafton. Det är helt otroligt så snabbt tiden går

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *