EFIT – Ett Foto I Timmen – 6 januari

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 6 januari hittar du här.

Efter drygt en månad på Grönland är jag på väg hem. Dagen börjar i Köpenhamn och sluta i Stockholm.

003
Klockan 07-08: Befann mig på Hilton hotell på Kastrup i Köpenhamn. Resväskan låg öppen och sakerna lite huller-om-buller.

004
Klockan 08-09: Frukost! Jag började med vita bönor, korv, champinjoner, ett stekt ägg, äggröra och färsk gurka. Juice och kaffe.

006
Klockan 9-10: Jag tittade upp mot taket i det 12 våningar höga hotellet. Jag bodde på våning 8 den här gången.

010
Klockan 10-11: Jag hade gott om tid och ställde mig en stund vid fönstret och tittade ut över staden.

011
Klockan 11-12: Satt vid gaten och väntade. Drack en smothie som ska vara väldigt nyttig om man får tro texten på flaskan.

012
Klockan 12-13: Planet lyfte en kvart försenat och vi kom iväg klockan 12 eller någon minut efter.

013
Klockan 13-14: Hittade den här skylten inne på damtoaletten på Arlanda och blev först väldigt förvånad. Men så kom jag på att det ju fortfarande var jultid. Men nog var det  i senaste laget att julhandla…

014
Klockan 14-15: Jag gick till Pressbyrån och laddade mitt specialdesignade SL-kort med en 30-dagars biljett, tog bussen till Märsta, tåget till Helenelund och buss därifrån och hem.

015
Klockan 15-16: Sprättade upp posten och kollade igenom den. Min son har sorterat medan jag var borta och reklamen låg i en hög för sig. Dessutom har han fotat av och mailat mig de räknigar som var tvungen att betalas i december.

016
Klockan 16-17: Åkte med min son till Coop Forum i Häggvik. Men precis när jag klev ur bilen kom jag ihåg att jag glömt ta med mitt Coop-kort. Eftersom jag gärna vill ha mina poäng men inte orkade åka hem igen efter det bestämde jag mig för att bara köpa bröd och youghurt.

017
Klockan 17-18: Passade på att bjuda min son på kaffe och bakelse. Han ville ha en energidryck också. Det är billigt att fika på Coop Forum i Häggvik, 15 kronor för kaffe och dagens bakelse. Vill man ha en annan bakelse än dagens kostar det 20 kronor.

018
Klockan 18-19: Xanthos ligger på sängen medan jag byter om. Jag ser på honom att han tänker: ”Ska hon ut nu igen? Hon har ju nyss kommit hem!

019
Klockan 19-20: medan jag stod och väntade på T-banan upptäckte jag att det är båten Mariefred som är avbildad på väggen. Det har jag inte sett förut, trots att jag bott här i så många år.

020
Klockan 20-21: Trots att jag var sen stannade jag till och tittade på de rörliga katterna i skyltfönstret på Åhlens.

021
Klockan 21-22: Satt med Å på Pyttirian. Jag åt ett smörrebröd med rödspätta. Vitt vin till det.

022
Klockan 22-23: Jag gör upprepade försök att fota Å:s hund Humlan. Men hon är inte stilla en sekund och jag bestämmer mig för att ta en bild på ett annat ”husdjur”, den självgående dammsugaren Robert.

023
Klockan 23-24: jag åker hem. Först med Tvärbanan till Alvik, där byter jag till Tvärbanan till Solna och sedan T-banan hem. Det tar ruskigt lång tid eftersom jag missar anslutningen i Solna och fårvänta 27 minuter där. Men till sist var jag hemma, men då var det en annan dag. EFIT-dagen var redan slut.

 

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2015. Bokmärk permalänken.

12 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 6 januari

 1. Pingback: Hemresan andra etappen (2015-01-06) | Kraka

 2. Eirin skriver:

  Jammen fikk du gjort mye reising og farting på en dag!

 3. Glada gumman skriver:

  Gissar att det känns skönt att komma hem en stund. Mysigt att fika tillsammans med sonen 😉

 4. anettesbokboble skriver:

  Du har virkelig hatt en spennende og innholdsrik dag 🙂 Hilsen Anette 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, det är märkligt hur spännande det ser ut när man får till lite bilder och en berättelse. 🙂

 5. Marie skriver:

  Men vilken händelserik dag du haft och vad mycket du hunnit med. Roligt att få följa din dag 🙂

 6. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få följa med dig på hemresan och hela din långa välfyllda dag!
  Kram, Ingrid

 7. Paula i pörtet skriver:

  Hej, så skoj det är att följa efit-bloggarna. Nyss var jag i Norge, nu har jag visst kommit till Grönland. Synd jag inte kom tidigare så jag hade hunnit se mig om lite mer. Du jobbar alltså till och från på Grönland? En spännande destination, jag skulle gärna åka dit och åka hundsläde. Älskar vintern så det borde passa mig.
  Tack för titten för denna gång

 8. Kraka skriver:

  Det finns en hel kategori med dagboksantecknigar från min första resa dit https://kraka.moah.se/category/gronland-forsta-resan/

  Jag reser dit igen i februari och blir kvar till slutet av april.

  tack för att du tog dig tid att titta in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *