Hemresan första etappen (2015-01-05)

Jag stod redan ute på gatan med min tunga packning när taxin kom. Jag var trött och hade glömt att ”flygplats” är ett okänt ord och det tog ett tag innan vi kom fram till att jag skulle till ”lufthamnen”. Men det såg han väl egentligen, det finns inte så värst mycket annat att resaa med än flyg.

Jag var tidigt ute, redan två timmar innan planet skulle gå checkade jag in mitt bagage. Jag vet ju hur mycket strul det kan vara och ville ha god tid på mig, men i Nuuk har man inte ens någon säkerhetscheck. Den görs i Kangerlussuaq. Jag hann i alla fall med kaffe och ostmackor i cafeterian.

Flygresan gick bra, jag sov en del och lyssnade på bok. Däremellan fick vi ju mat. Dessutom är det ju ingen jättelång resa, fem timmar ungefär tar det väl.

I Köpenhamn hämtade jag ut min väska, fick vänta en halvtimme innan bagagebandet började rulla. Sedan gick jag raka vägen till Hilton. Den här gången visste jag ju precis vilken väg jag skulle gå.

När jag checkat in bytte jag om och gick ner till baren och beställde ett glas vin och en Club sanwich. Jag lyssnade på bok, men det satt ett par överförfriskade herrar vid bordet bredvid som var så gapiga och högljudda att jag tröttnade. När jag ätit klart tog jag med vinet upp på rummet.

På rummet tog jag ett bad. Som jag längtat efter att bada! Jag förstår inte hur man kan välja bort att ha badkar hemma, det räcker minsann att vara utan när man bor borta.
Jag la mig sedan på sängen med boken och TV:n på ljudlöst. Sedan somnade jag.

20150105_214412

 

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Hemresan första etappen (2015-01-05)

  1. Lollo skriver:

    Åh, vad jag saknar att bada. Jag tror att jag har badat 2 ggr sedan vi flyttade hit 2005. Vi har badkar, men golvet lutar fel och badrummet är inte badvänligt alls. Det var bättre där vi bodde förut.
    Här har vi istället bastu som jag nyttjar. Det är inte detsamma som ett varmt bad, men ändå väldigt avkopplande … 🙂
    Tror banne mig att jag ska starta bastun nu, så här sista lediga dagen …
    Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *