Motorn ville inte starta imorse

Imorse ville inte motorn starta alls. Jag misstänker starkt att fogden J B Lund hade fifflat med startmotorn för att få tillbaka lite av den skuld jag har till honom.

Jag hade satt klockan på 09.00 eftersom jag bokat tvättstugan till 11.00. Min klocka i mobilen ringer länge, väldigt länge, sedan snoozar den och detta upprepas tre gånger. Under natten låg dessutom telefonen på sängen bredvid mig så jag borde hört den. det gjorde jag inte! Klockan 14.05 vaknade jag.

Min gigantiska hög med smutstvätt behövde absolut tvättas pronto. Jag hade tur och kunde boka samma tvättstuga 15.00 till 19.00. Men det var bra nära att jag missade den tiden också. Som tur var hade jag redigerat tiden i min googlekalender och den gav ljud ifrån sig strax innan det var dags. Kalenderljudet är bara en diskret signal. Men nu var jag vaken, satt i sängen med kaffe och datorn. Jag var djupt försjunken i någon artikel och alldeles omedveten om tiden. Som det brukar vara då något fångat mitt intresse.

Under dagen gick jag mer eller mindre på tomgång mellan besöken i tvättstugan. Jag läste lite vid datorn, pratade en del i telefonen och bestämde aktiviteter längre fram under min hemmavistelse.

Vi hade pratat lite löst om att ta en promenad till Kista Centrum och sedan äta där. Jag hade lite saker jag behövde köpa, men sedan kände jag att jag inte orkade. På kvällen gick vi istället till pizzerian Torget i Akalla för att äta. Det är inget finare ställe, men maten håller en bra klass.

Vi hann prata en hel del och det blev en trevlig kväll. Samtalsämnena var av skilda slag som till exempel renovering, plantering av Grönländske post och rabarber, samhällsekonomi, intensivvård Sverige vs Grönland och mycket annat. På vägen hem pratade vi om hur mycket svårare det blivit att vara svensk i förorten sedan SD fått fler mandat och Björn Söder fått så stort utrymme. Hans åsikter och utspel spiller över på oss andra trots att vi avskyr honom och inte delar en endaste av hans åsikter. SD har blivit som en symbol för att vara svensk och det är djävligt otäckt. Han utsätter faktiskt mig för daglig livsfara med sina idiotiska åsikter! Numera riskerar jag hela tiden att bli påhoppad av SD-anhängare för att jag är aktiv i rörelser som är antirasistiska. Så har det varit sedan valet 2010. Men nu riskerar jag också att bli utsatt för obehagliga påhopp för att jag är svensk. Sverige har blivit ett väldigt obehagligt land sedan SD kom in i Riksdagen!
Jag hävdar med en dåres envishet att det finns mervärden med att bo i förorten. Jag vill inte ha ett segregerat samhälle. Jag är naiv nog att tro att människor har lika värde och att vi ska vara solidariska med varann.

20150108_203956


Pizzan Bob Marley, gigantiskt stor. Jag kunde inte låta bli att bryta en bit innan jag tog bilden…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *