Tre dagar i Göteborg – Första dagen

I fredags reste jag till min vän B i Göteborg. Det var meningen att även Å skulle vara med, men hen blev sjuk och tvingades stanna hemma i sängen.

B mötte mig vid stationen och vi tog en vända på stan innan vi tog spårvagnen hem till Hammarkullen.
Först var jag inne på en av Västtrafiks butiker för att fylla på mitt kort, men det visade sig att jag hade nästan 200 kronor kvar i reskassan så det behövdes inte.
Vi gick sedan upp till Evas Paley för att dricka kaffe och äta varsin semla. Det var skönt att sitta ner i deras härliga möbler och gott att få i sig ett par koppar kaffe.

20150130_132127

När vi sedan fortsatte uppför gatan fick jag syn på att Konserthuset visade Fantasy, Disneys film, med musik av Göteborgs symfonikerna. Vi hade tur, det fanns tre biljetter kvar till kvällen, som i övrigt var utsåld, och eftersom de två plasterna som var bredvid varann var väldigt långt fram fick vi dem billigt. Man måste ju böja nacken rätt rejält för att se och det är inte så bekvämt.

Nu blev det bråttom hem för att jag skulle lämna min resväska och byta om. Vi såg också till att få i oss lite mat innan vi tog spårvagnen tillbaka till stan.
Medan vi väntade på att potatisen skulle koka tittade vi på sidensvansarna som åt äpplen utanför fönstret.

20150130_154733-1

Det var helt fantastiskt att se filmen med levande musik. Det gav en helt annan känsla. Man hade valt ut filmavsnitt både från originalfilmen 1940 och den nyare versionen 2000. Min favoritscen, som är från 1940, var med. Jag älskar när kvastarna marscherar med sina hinkar och häller vatten över en förtvivlad Musse Pigg som inte kan få stopp på dem.

Efter konserten tog vi en promenad ner till Korsvägen för att ta spårvagnen hem igen. Uppe från berget var utsikten över Liseberg nästan magisk med det upplysta hjulet som skiftade i färg.

20150130_202837

Hemma drack vi lite vin, åt ost och pratade tills det var dags att sova. Jag var ganska trött efter en händelserik dag och ett par nätter med dålig sömn, eller vakentid är kanske rätt uttryck för jag sover nästan aldrig dåligt bara på fel tid ibland.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *