Tre dagar i Göteborg – Andra dagen

Jag vaknade ganska tidigt och smög ner och gjorde en kopp kaffe och satte mig i soffan med en bok. När B kom upp drack vi kaffe och åt frukost för att sedan göra oss klara för att åka till Tjolöholm slott.

På vägen dit stannade vi i Lindome eftersom B skulle besöka secondhandsbutiken där. Jag gick runt lite och hittade några småskaer och en tvådelad byxklänning som jag köpte.
När jag stod i kassan började hon som stod i kassan och hon bakom mig att prata om Vietnam. Jag la mig i samtalet också eftersom jag också varit där. Vi var överens om att det är ett vackert land.
Sedan skulle jag slå in porslinssakerna  i skyddande papper och vi fortsatte prata vid den disken. Jag fick frågan om vem jag rest till Vietnam med och då jag sa Jungfruresor sa hon att hon varit i Peru med dem 2002. Det hade ju jag också och när vi pratat en stund till kom vi på att det var vi två som delat rum på den resan. Så det kan bli! Ingen av oss kände igen den andra innan vi visste vilka vi var. Då kom vi ihåg varann.

När vi kom fram till Tjolöholm började vi med att äta brunch. Sedan gick vi på visning på slottet. Förutom själva slottet visade man också klänningar från filmen Elisabeth The Golden Age.

På kvällen när vi kom hem var vi båda alltför mätta för någon middag, istället åt vi ost och kex och drack vin. Vi såg på TV, bland annat en tokrolig film som heter Mammas pojkar. Den var helt galen och egentligen väldigt dålig. Men vi fick oss många goda skratt.

20150131_125011
Tjolöholms slott i Tudorstil, ritat av arkitekten Lars Israel Wahlman och färdigt 1904

 

20150131_132522

Brunchbuffé med massor av god mat med inspiration från det engelska köket.
Det är lätt att plocka på sig för myclet på tallriken och jag var tvungen att lämna en del för att få plats med efterrätten

 

20150131_155219

 

En av alla de vackra filmklänningarna, den här är dekorerad med skal från dyngbaggar

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *