Till er alla på Alla Hjärtans Dag

Valentindagen har gamla, mycket gamla, traditioner. Ända ner till 400-talet eKr kan man spåra ett firande. Men först på medeltiden blev det en allmän kärleksdag. Hur man firat dagen har växlat under århundradena. Just nu, i enlighet med tidsandan, handlar allt om kommersialisering. Det finns ett enormt utbud av saker att köpa. Frågan är bara: Blir vi lyckligare av dyra gåvor från någon som inte bryr sig, men har råd, än av en enkel blomma från någon som ger från hjärtat? Det är lätt att bländas av blänkande krom men rata en enkelt liten ros.

I mitt barndomshem uppmärksammades alltid dagen. Det var mamma som höll reda på dagar som skulle firas och uppmärksammas. Jag vet inte, kan bara gissa eftersom min mamma gick bort alltför tidigt (bara några år äldre än vad jag är nu) och jag därför inte kan fråga henne. Men jag tror att mamma var van vid att dagen firades på något sätt eftersom hennes ena storebror hette Valentin. Vi har alltid firat namnsdagar med något lite extra till kaffet.

Alldeles oavsett hur ni firar, eller inte firar, Alla Hjärtans Dag vill jag skicka en varm och hjärtlig hälsning till mina vänner, både dem jag känner och till alla er som bara tittar förbi och läser.

Happy Valentin 2015

 

*Bild från bildbank på internet

**Länken går till Spotify där du kan lyssna på Arne Qvicks Rosen

***Är inte Arne Qvick riktigt i din smak kan jag rekommendera Rosenrot med Rammstein

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Till er alla på Alla Hjärtans Dag

  1. Bosse Lidén skriver:

    Det gäller väl idag med? Kram Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *