Livet när det är som bäst – eller andra halvlek av lördagen

Det dröjde en bra stund innan jag kom iväg, det där vilandet efter första halvlek blev rätt lång. Dessutom fick jag ett lååångt telefonsamtal från en av mina nära vänner.

Hur som helst så tog jag i alla fall bussen till Coop Forum. Kundvagnen gjorde att jag kunde ta mig runt ganska lätt i affären, alla sådana där rullande saker man kan luta sig mot är ju nästan som en rollator.

Jag skulle inte ha så många saker, men jag höll på att bli tokig när jag först inte hittade några små paket ägg. Det gäller att handla minimalistiskt när man inte kan bära en massa. Hur som helst så hittade jag 6-pack med ägg till sist, de var väl gömda bakom 12-, 15- och 30-packen.

När jag handlat klart kostade jag på mig en fläkt av normala tider, jag tog en fika och en bakelse. Det var så länge sedan jag var på Coop Forum i Häggvik och fikandet är nästan lite av en ritual för mig just där. Om jag har gott om tid. Det tyckte jag att jag hade.

20150228_190440-1

När jag kom tillbaka lämnade jag kassen hos min son och jag hem till mig för att plocka ihop resten av ingredienserna jag behövde. Jag skulle bjuda på middag, men den skulle lagas hos min son eftersom han har större skärm att se film på. Det fungerar inte så bra att vara tre personer och titta på min laptop.

När jag kom upp till F hälsade jag på hans katter och sedan beställde jag fram en stol. Där satt jag sedan och berättade vad som skulle göras. Det var en stol i den där modellen som brukar kallas regisörsstol,så jag skojade om att jag skulle regissera dem medan de lagade maten. Det var bara såsen jag gjorde själv, det behövs ett vant handlag när man ska göra redning med smält smör och mjöl och sedan i med vätska utan att det blir klumpar. Jag tror säkert min son klarar det, men jag ville inte ta några risker.

Till slut var maten klar och vi hälde upp vinet och startade filmen, Se7ven med Morgan Freeman. Filmen är från 1995 och både jag och min som har sett de nför läng, länge sedan. Om S också dett den vet jag inte. I vart fall är det en bra film.

20150228_204335-1


Ska ni äta ska vi också äta…
Spock Skywalker och Katten Kirk vid matskålen

 

 

 

20150228_221334-1

 


En portion köttfärslimpa, kokt potatis, gräddsås, sommargrönsaker och lingonsylt

 

 

20150228_225457-1

 

 

”Hej då, kom snart tillbaka” säger Spock Skywalker när jag ska gå hem

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

8 svar på Livet när det är som bäst – eller andra halvlek av lördagen

 1. Znogge skriver:

  Mmm… Köttfärslimpa är så gott 🙂 Det åt jag i torsdags!

 2. Ingrid skriver:

  Det var länge sedan jag åt köttfärslimpa. Man skulle göra en och bjuda hit några ungdomar?
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är väldigt enkelt och praktiskt med mat som görs i ugnen. Jag passade på att bjuda igen lite, min son har verkligen varit till stor hjälp när jag var som mest orörlig och hjälper mig fortfarande en hel del med det praktiska.
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Köttfärslimpa, det var länge sen, men så är jag ju bara jag också, och då räcker en köttfärsbulle. Men du, det såg superläckert ut! Ibland skulle jag vilja kunna (att vilja men inte kunna är det mest) bjuda hem på middag, men mina barn bor så långt ifrån.
  Du är duktig som skuttar fram så och handlar, men vad gör man inte?
  Kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   Jag har det bra, min son bor i samma hus, bara ett par portar bort. Jag måste komma igång så jag kan börja jobba när sjukskrivningen är slut i mitten av månaden.
   Kram

 4. Moi skriver:

  Åh, tvättäkta husmanskost! Så gott!
  Du är en kämpe som tar dig fram både här och där, hit och dit!
  Hoppas du har vilat och haft benen högt idag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag vilar en hel del, men försöker också gåträna efter bästa förmåga. Snart är sjukskrivningen över och det är dags att jobba igen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *