Petrus – Bra och dåligt

Det finns en anledning till att stora artister gör ett sound check innan de börjar. Det borde man ha gjort i kyrkan idag innan musikalen Petrus började. Första halvtimmen var helt och hållet waste time eftersom inget av texterna hördes. Sedan blev det plötligt bättre, någon hade gjort en justering, men riktigt bra blev det aldrig.

Jag var och tittade på musikalen Petrus i Högalidskyrkan idag på eftermiddagen. En av mina vänner följde också med. Vi var båda överens om att det var synd, väldigt synd, att hela uppleveslen förstördes av den katastrofalt dåliga ljudkvaliten.

Texten till Petrus är skriven av Lars Collmar och musiken av Daniel Engström. Handlingen bygger på Jesu sista dagar och hur han blir förrådd, förnekad, korsfäst och uppstånden.
Musiken är modern och medryckande.

Förutom kören, som jag gissar är kyrkans ordinarie kör, medverkade ett antal professionella skådespelare. Jesus spelades av Veikko Kiiver, Judas av Jacob Ingvarsson och Petrus av Joakim Saedén. Det märktes tydligt vilka som var proffs och vilka som, visserligen var duktiga, men inte lika rutinerade. Rösterna lyckades inte bära fram texterna. Det borde en bra ljudtekniker kunnat kompensera.

Hur som helst var det en bra och sevärd föreställning som fick en extra krydda av Gamkören, tre damer som föreställde gamar. Dessa gamar sa en hel del sanningar av tänkvärt slag. Jag hoppas jag får tillfälle att se den en annan gång, men då med en ljudkvalite som gör musikalen rättvisa. Allt kommer till den som kan vänta… (sa Gamkören)

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Petrus – Bra och dåligt

  1. Pingback: Söndagsmiddag med mig själv | Kraka

  2. Pingback: Full snurr i livet | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *