Tomater, vitlök och en utflykt söder ut

Igår gjorde jag en utflykt söder ut, till Björkhagen. På kvällen skulle jag på en föreläsning ordnad av SoS, Nätverket Odlingsföreningar Söder och Sydost om Söder. Man hade bjudit in Åke Truedsson för att prata om tomater och vitlök.

Eftersom allt gående är besvärligt för mig  hade jag kollat exakt var lokalen vi skulle vara i låg och insett att det var långt att gå, ja för mig med benet alltså, inte långt rent allmänt.
För att vara säker på att det skulle fungera för mig att ta mig dit åkte jag hemifrån tidigt, hade planerat att äta lunch i Björkhagens centrum.

Nästan genast då jag klev av T-banan fick jag syn på en wokrestaurang och styrde mina steg dit. Jag började med några vårrullar i miniformat och åt sedan en kycklingrätt i sötsur sås. Väldigt god.

20150304_160617När det kändes lagom tid för promenaden packade jag ihop mina saker och gick iväg. Det var en rätt trevlig promenad eftersom jag hade gott om tid.

När jag kom fram hann jag vila lite och titta på medan det ställdes ut stolar i lokalen. Jag hade ju min krycka och behövde inte hjälpa till, men det kändes ändå lite skämmigt. Jag är van vid att vara aktiv och hjälpsam.

Åke Truedsson visade sig vara en mycket trevlig föreläsare, kemist från cementbranschen till yrket men  numera pensionär som helt ägnade sig åt sin stora hobby, odling.
Han berättade om olika tomatsorter, visade mängder med vackra bilder och gav tips om hur man odlar på bästa sätt.
Efter en kort paus berättade han om vitlök och visade också bilder på ett antal olika sorter. Efteråt sålde han böcker, fröer och medlemsskap i sina båda klubbar, tomatklubben och vitlöksklubben. Jag köpte en signerad bok med namnet Odla dina egna grönsaker. Givetvis gick jag med i de bära klubbarna.

Nedan några bilder jag tyckte om:

005 009 017 010 021 023 024

 

 

 

 

 

*Bilderna  är foton av de bilder Åke Truedsson visade på Powerpoint. Jag har valt att låta dem behålla  sina svarta kanter för att inte ta äran åt mig av bilderna. Det ska synas att det inte är mina originalbilder. Hans foton var delicious!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tomater, vitlök och en utflykt söder ut

 1. Gunnel skriver:

  Tomat och vitlök är det som jag absolut inte vill missa att odla. Grönsaker för övrigt köper jag i affären, för jag är inte så bra på det där med att få stora skördar…inte ens små. Det är bara tomat och vitlök som klarar av min behandling.

  • Kraka skriver:

   Det är väl inte så illa att klara av det. Inte efter allt som kan gå fel som vi fick lära oss igår. 🙂

   Ha en fin dag!

 2. znogge skriver:

  I närheten av oss finns en gård som heter ”Tomatens hus”. Ett mycket trevligt ställe att besöka och de har en restaurang som serverar världens godaste tomatpaj!

 3. Ingrid skriver:

  Det är väldigt roligt att odla tomater. Jag älskade mitt lilla växthus som jag hade på Stenstugu och där fick jag massor av goda tomater, så mycket godare än dem man köper i affären.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *