Möte med en spökkatt

Idag mötte jag en spökkatt. Det var en stor, svart katt som stod där och tittade. Om man tittade närmare på den såg man att den hade tårar under ena ögat och jag tyckte lite synd om den.

Men låt mig börja från början och berätta om min dag. Jag skulle träffa Å utanför Liljevalch för att gå på vårsalongen. Jag var lite sen eftersom jag missade en spårvagn, såg den rulla iväg precis när jag kom gående mot hållplatsen.

Vårsalongen var ovanligt sevärd i år och det fanns en hel massa spännade att se. Bland annat visade man en kortfilm, cirka 11 minuter, som heter But you are a dog. Det var en helt fantastisk film och jag skrattade högt flera gånger. Bland annat för att det fanns så mycket att känna igen sig i.

Bland konstverken var det några som jag lät mig fångas mer av än de övriga. En av dem var en handtuftad matta som heter Frukost, gjord av Maja Michaelsdotter Eriksson.

20150306_130102

Rebecka Llerena hade gjort en Hårboll av en fotboll med fuskpäls och svans.

20150306_125452

Av papier maché och kläder hade Yvonne T Larsson gjort Flicka, Pojke, Pojke.

20150306_123255

 

Floating City, en skulptur av kasserad kartong och glödlampor gjord av Nina Lindgren.

20150306_125854
Och så den fantastiska spökkatten, Ghost Cat, av frigolit, jesmonite och spackel. Konstnären heter Niki Lindroth von Bahr.

20150306_122526-1

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *