Blå fredag

Appråpå blå så köpte jag inte bara en blåblommig käpp. Jag var ju på Vårsalongen med en vän och sedan gick vi till restaurang Blå Porten och åt lunch.

Det var helt fullsatt, men vi lyckades klämma ner oss i änden av ett bord där det blivit två lediga platser.

Jag, som inte bantar, kostade på mig en riktigt gräddig fiskgryta och ett glas vin. Precis som om jag skulle behöva de extra kalorierna va? Jag som inte ens orkar gå en ganska medioker sträcka. Vilket visade sig efter maten.

20150306_133132
Efter maten skulle vi gå in till centrum, Liljvalch liggerutepå Djurgården. Jag sa att det var okej om vi gick sakta. Men efter halva sträckan fick vi ta spårvagnen till NK där min vän hade ett ärende. Jag passade på att vila i en stol.

Vi traskade sedan iväg till Akademibokhandlen för att ta en kopp kaffe. Även här valde jag det fetare alternativet, en cappuccino. Dessutom en stor kopp.

Innan vi åkte hem, var och en till sitt, tog vi svängen förbi affären på Kungsgatan som säljer sjukvårdstillbehör för att jag skulle köpa käppen. Sedan tog jag T-banan hem.

När jag kom hem satte jag mig i sängen med datorn, ville se Lyxfällan som börjat nya säsongen på torsdagen. Direkt fick jag ett chattmess från en vän och vi pratade ett bra tag. Sedan ringde min vän B som just flyttat och kände sig trött och hängig. Att flytta är mer jobbigt än man tror, även om flytten innebär en så kort sträcka som bara några lägenheter bort.

Till sist tittade jag i alla fall på Lyxfällan. Klockan var rätt mycket och jag hann inte så värst mycket mer. Åt lite, panpizza, och drack en öl. Skulle titta på senaste avsnittet av Arne Dahl, men pausade i mitten. Jag var trött och klockan var nästan midnatt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Blå fredag

 1. wiolettan skriver:

  Fina och originella käppar, kul.
  Det är rätt så jobbigt att vandra i sta´n, bra att det finns alternativ om man nu inte orkar, ta en buss eller t-banan, jättebra.
  Jag såg Lyxfällan, ja jag säjer då det, hur är det möjligt?
  Trevlig helg och kram till dig.

  • Kraka skriver:

   Jag har lärt mig massor om ekonomi av de där killarna, de är duktiga. Bland annat att det är en risk att ha en massa autogiron eftersom man då inte ser vart pengarna tar vägen. De förordar ju att man sätter sig ner tillsammans (om man bor med någon som man delar ekonomi med. Mina katter slipper, trots att de båda har ett autogiro från mitt konto. De är Tigerfaddrar i WWF:s projekt Katt hjälper katt). Just för att man ska veta exakt vad saker kostar och ha koll.
   Just paret i senaste avsnittet hade visst 12 konton från vilka de betalade räkningar. Då ser man aldrig månadens totalsumma.
   Kontokort/betalkort är också knepigt om man har lite svårt för att visualisera. Man ser inte hur mycket pengar det blir när man handlar. Det är bara siffror. precis som många barn aldrig lär sig vad tid är när de lär sig klockan på en digital med siffror.
   Jag har stenkoll på min ekonomi, även om det inte blir något överskott så vet jag precis. Ändå kan det hända saker man inte förutsett. Som att man blir sjuk och FK inte tycker att man ska ha någon sjukpenning. hade jag vetat det i förskott hade jag nog inte beställt en ny bil som jag ska hämta i slutet av april. Men det är ändå ingen katastrof på gång, jag har en välordnad tillvaro.

   Ha en trevlig söndag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag ser Lyxfällan ibland och kan inte låta bli att förundras över hur folk kan ställa till det för sig. Men vi är alla olika och själv är jag lite av ett kontrollfreak. Jag vill ha ordning och reda både på ekonomi och annat.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Magnus och Patrick är väldigt duktiga och jag har lärt mig massor av att titta p de där programmen. Jag ser direkt vad de olika medverkande gjort för fel numera. Saker man inte tänker på och så kan det braka iväg. Som senaste paret som betalade sina räkningar från e nmängd olika konton, tror det var 12 stycken. man ser aldrig slutsumman då. Autogiro är också förädiskt, hur praktiskt det än kan tyckas. Men en massa saker på autogiro gör också att man inte s e r vad allt kostar sammanlagt. Jag har några saker på autogiro, men jag vet precis vad det är och det finns en orsak till att jag valt just dessa. Som mitt gymkort tllexempel, det är ett krav från SATS om man vill betala månadsvis. Men då måste man komma ihåg att frysa medlemsskapet när man jobbar utomlands där SATS inte finns. Det är lite bökigt, de kräver papper från arbetsgivaren bland annat. Men har man dålig koll kan man missa sådant och pengar rullar iväg till ingen nytta.
   Sedan måste man ha koll på vad som ryms i ekonomin. Man kan inte äta snabbmat varje dag, inte gå ut och ta en öl varje fredag osv om man inte har gott om pengar. Festar man måste det kompenseras med något billigt en annan dag. Jag har tur, jag gillar både blodpudding och havregrynsgröt. Precis som jag gillar att äta ute. Balans, yin och yang även i ekonomin.

   Ha en fin söndag Ingrid!
   Kram

 3. Moi skriver:

  Du tycks ha tillfreds de flesta av sinnena och mer än så.
  Motion och gosnack med vänner är som balsam för själen 🙂
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag är väldigt nöjd och harmonisk med mitt liv. Jag blandar gemenskap med egentid och mina intressen. Jag är också väldigt nöjd med mitt arbete, även om det är väldigt slitigt. Om en vecka ska jag tillbaka, jag är så trött på att vara sjuk.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *