EFIT – Ett Foto I Timmen – 8 mars

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 8 mars hittar du här.

Jag har inte full kapacitet i mitt ben och fot ännu. Men jag försöker hålla mig igång, ska böra jobba om en vecka. Även om dagen började i sängen så blev jag inte kvar där den här EFIT-dagen.

001Klockan 10-11: Jag vaknade 10.31. Det var rätt rörigt i sängen och dags att gå upp.

002Klockan 11-12: För första gången sedan jag blev sjuk (bröt fot och ben) gjorde jag mitt kaffe i köket. Jag har haft rena tältlägret i och runt sängen med allt vad jag kunnat behöva. Jag tillagar mitt kaffe i micron och koppen stod där inne och snurrade så fint.

003Klockan 12-13: Jag lyssnade på musik på datorn. Peter Pringle är en av mina favoriter som jag lyssnar mycket på. Han spelar mängder av instrument och är en mästare på thermin. Här sjunger han Robert Burns Ae fond kiss och spelar ett instrument som heter tibicen. Om jag inte visste bättre skulle jag absolut säga att jag är kär i karln. Men när man är nästan 60 ska man väl vuxit ifrån att bli kär i sin idol? Men han är fantastisk, och snygg dessutom.

005

Klockan 13-14: Jag har åkt in till centrum, till T-banestationen Kungsträdgården. Brukar alltid ha så bråttom och har aldrig tidigare tänkt på takmålningarna, Det är en märklig målning med en mängd detaljer. Lägg särskilt märke till varningssymbolerna som varnar för radioaktivitet och den anatomiska bilden av en människa där man ser muskler blottade. Jag måste verkligen ta reda på mer om dessa målningar.

006Klockan 14-15: Jag köpte biljett till konserten i Hedvig Eleonora kyrka. All woman are devine heter den och det är kvinnliga artister som framför verk av kvinnliga kompositörer till förmån för kvinnor i världen.

007Klockan 15-17: Jag befann mig inne i kyrkan. På bilden ser man prediksstolen, en alldeles för guldig sak för min smak.

20150308_173516Klockan 17-18: Trion Devine sjöng Besame Mucho innan konserten avslutades av Adolf Fredriks flickkör.

008Klockan 18-19: Jag är tillbaka på Kungsträdgårdens T-banestation för att åka hem. Som sagt, jag skulle behöva läsa på lite om utsmyckningen.

009Klockan 19-20: Jag dukade min middagsbricka med kålpudding, potatis, gurka och lingon. En engelsk öl, Fullers Frontier, till det.

Jag bestämde mig för att avsluta EFIT-dagen där. Det hände inte så mycket mer, jag såg film, lyssnade på musik och pratade med vänner i lite olikaforum.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2015. Bokmärk permalänken.

10 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 8 mars

 1. Comsi Comsa skriver:

  Wow vilken dag du haft. Tunnelbanan i Kungsträdgården är häftig, undrar varför den är så öde?
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag tror att det är så att den ligger lite fel till för de flesta. Kommer man med någon annan linje än den blå är det nästan lika långt att gå när man byter för att åka en station som att gå hela vägen, i stort sett under jord då också.
   Men Kungsträdgården ska väl, i en oviss framtid, bli förlängd och då blir det nog annorlunda. Jag bor utefter blå linjen så jag åker ofta till Kungsträdgården.
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Jag bor också efter blå linjen och Kungsträdgårdens uppgångar har glatt mig många gånger. Har varit på en guidad tur så jag fick lära mig en del om olika utsmyckningar, men tror du jag kommer inhåg, nix.
  Vilken intressant och givande dag du hade igår. Trevligt att få läsa om den.
  För några år sedan var min mans ena barnbarn med i Adolf Fredriks flickkör så jag har varit och lyssnat på dem.
  Kram och trevlig dag.

  • Kraka skriver:

   Jag har funderat på att följa med på visningar, men dte har inte gått ihop sig tidsmässigt. Borde väl kunna finnas någa böcker om konsten i T-banan. Sk akolla det.
   Kram

 3. Piedra skriver:

  Såg att du brutit benet. Vad hände? Har inte läst här regelbundet så jag har lite dålig koll. Hoppas i alla fall att allting läker som det ska och att du inte har ont längre. Kram! <3

  • Kraka skriver:

   Jag hade varit och handlat en massa tunga saker eftersom jag sålt min bil dagen innan men hade den kvar på förmiddagen. Jag var på väg in med två stora påsar kattsand och två lika stora med kattmat i båda händerna. När jag halkade hade jag för tungt att bära för att parera och vänster ben gled in under mig och jag satte mig på min vridna fot som gick av och kraften fortplantade sig upp i underbenet och även det gick av.
   Det var slutna frakturer, men de två första veckorna fick jag inte stödja alls, inte ens sätta ner foten, och kunde inte ens ta mig till toaletten utan hjälp.
   Nu går jag med en käpp bara, men det gör fortfarande ont och jag kan inte sätta ner foten ordentligt. Men det kommer väl, underben tar 3-12 månader och fotleder 1½-3 månader för att läka. Sedan behöves ytterligare tid för att det ska bli stabilt och fullt utvecklad benmassa.
   Kram

 4. Micke skriver:

  Bryta ben och fot så lät inte så kul!
  Hoppas det är på bättringsvägen nu eftersom du ska börja jobba.

 5. Pompom Sönnfors skriver:

  Kungsträdgården är min favoritstation. När jag jobbade längst bort på Karlavägen förut och bytte från att åka till Karlaplan via T-centralen och i stället började gå av vid Kungsträdgården och åka buss längs Strandvägen blev mina morgnar så oerhört mycket bättre. Bland annat för att jag slapp trängseln på centralen men framför allt för att jag fick vara på Kungsans station varje morgon. Underbart!

  Men tänk att jag aldrig har tittat upp i taket. Jag känner inte igen det du har plåtat alls. Måste ta en (minst) titt nästa gång jag är där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *