Lördag stundar helgen till

Att lördagen  stundar helgen till sjunger man i Gesällvisan, en sanning med viss modifikation. Numera tillhör väl lördagen det vi brukar kalla helgen.
Men saker är väl sällan vad de ser ut att vara. Jag är ju tillexempel inte ledig, jag är sjuk. Men jag behöver gåträna och är därför ute en del. I fredags gick jag nästan 10000 steg och strax under 9000 på lördagen.

Jag vaknade lagom på morgonen för att hinna dricka kaffe och göra mig iordning för att åka till Sophiahemmet. Komma för sent kändes inte som en bra idé.

Jag fick en ordentlig runtvisning av L som jobbar på BB Sophia. Mer om det kan du läsa här

Efter att vi gått runt på alla våningarna drack vi varsin kopp kaffe och sedan gick vi ut för att äta.

Först funderade vi på en indisk restaurang i närheten, men de öppnade inte förrän senare och det blev den italisenska Montanari Trattorian istället.

Vi åt Scallopine al Marsala, kalvinnanlår i marsalasås med vitlöksstekt svamp. Till det beställde vi Patate Sabbiate, ugnsrostad potatis med ströbröd, vitlök och rosmarin. Till det rött vin. Till efterrätt åt vi Tiramisù och svart kaffe. Det var otroligt gott!

20150307_150526

 

Tiramisù, en ren njutning

 

 

När vi ätit klart gick vi en sväng på Östermalm, var inne i Östermalmshallen. Jag älskar att gå i saluhallar och titta på all mat. Jag funderade lite på att köpa någon ost, men sedan avstod jag.

När jag åkte hem var jag riktigt trött, det tar en hel del på krafterna att vara ute och gå. Mer än man kan föreställa sig.
Direkt jag kom hem la jag mig i sängen och vilade. Inte sov, men lyssnade på musik och tog det lugnt.

Senare på kvällen var jag hos min son som hade ett par vänner på besök. Vi drack kaffe och toscakaka. Men när de pratade om att se en film gick jag hem, kände att jag inte skulle orka se en hel film som var nästan två timmar lång. Inte när klockan redan var på väg mot midnatt.

Väl hemma hade jag tänkt att det skulle var asovdags, men sedan hamnade jag i ett längre samtal med en god vän och tiden gick. katterna sov vid fotänden av sängen och lördagen blev till söndag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Lördag stundar helgen till

 1. Geddfish skriver:

  Fin beskrivning av din lördag!
  Egentligen är alla dagar lika för mig som panschis, men jag brukar göra skillnad ändå. Sätta lite guldkant på veckoslutet.
  Nu har jag krympt ner mig till försiktighet.
  Din lunch föll mig verkligen på läppen, lät otroligt gott!
  Ha en bra söndag, kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   Egentligen är väl alla dagar lika i strukturen men jag umgås mycket med mina vänner, speciellt ute på lokal. Sedan går jag ut en del ensam också. Men hemma ser nog livet rätt lika ut dag för dag…

   Du ska ta de lugnt nu inför operationen och inte utsätta dig för smittrisker i onödan.

   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Du ligger då verkligen inte på latsidan. Igår var jag iväg på ett stort varuhus, men hade inte stegräknaren med. Hade varit skoj och veta hur många steg det blev. Det kändes i fötterna som jag hade gått jorden runt. Trevlig söndag.

  • Kraka skriver:

   Den kommande veckan måste jag se till att gå mycket, minst 10 000 steg och framför allt inomhus utan stöd/käpp, Det är bara en vecka kvar nu tills jag flyger iväg för att göra resterande del av kontraktstiden på Grönland. Jag är lång ifrån bra, men det får gå.
   Trevlig söndag du också!

 3. Hillevi skriver:

  Och här här jag gnällt över en fotled jag vred om i somras och som tog tid på sig att bli bra. Bryta både led och underben, åh, förstår att den rehabiliteringen inte är rolig.
  Fast käppen var fin! 🙂
  Att åka tillbaka till Grönland i halvfärdigt skick är väl kanske inte det bästa – hoppas att du har möjlighet att få lugnare arbetsuppgifter.

 4. Hanna skriver:

  Låter som en ganska bra dag! Kul att umgås med människor! För mig är det något som ger energi, antar att du är lite likadan med tanke på din dag 🙂

 5. Saluhallar är trevliga – i Menton, Stockholm och Göteborg. I Tidaholm finns Sveriges minsta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *