Inte för att jag vet om det blev så mycket lugnare

Det har varit full fart de senaste dagarna och jag kände mig lite sliten. Inte för att jag vet om det blev så mycket lugnare den här dagen, men kvällen blev i alla fall lugn.

Jag blev väckt av ett mess alldeles för tidigt, hade satt klockan så jag skulle hinna sova 7 timmar, men nu fick jag nöja mig med betydligt mindre. Det var bara att släpa mig upp och fixa kaffe så jag vaknade.

Dagens stora, inbokade, aktivitet var tvättstugan klockan 11.00. Medan jag tvättade hann jag reda ut det som blivit fel med resebokningen igår och betala handpenningen samt fylla i det detaljerade formuläret med passnummer och annat av stor vikt. Jag hann prata med mitt försäkringsbolag flera gånger, i olika ärenden, och de är alltid lika trevliga. Trygg Hansa har verkligen skött sig exemplariskt och gett mig allra bästa service.

När jag var klar i tvättstugan bytte jag om och tog bussen till Sollentuna. Jag hade precis för mig att det nog finns en Flash där. Det gjorde det och den där jackan jag nämnt i flera inlägg är nu i min ägo.

Förutom att köpa jacka hann jag med några andra ärenden, dricka en cappuccino och titta på en fotoutställning av Gösta Ask, brevbäraren som alltid hade kameran med sig och dokumenterade människor och miljöer. Han levde mellan 1912 och 2001. Han började jobba på posten i Tureberg 1946. Han skänkte senare sitt bildarkiv till Sollentuna kommun som har över 6000 bilder bevarade.

Innan jag tog bussen hem igen var jag och handlade lite livsmedel, bland annat lite miagsmat för kvällen. Det blev Lövtunn bit, färsbiff med potatiskroketter, brytbönor, cocktailtomater och kryddsmör. Precis lagom för en självsam middag. Jag hade möjlighet att följa med vänner och äta på den trevliga indiska restaurangen i Gröndal, men jag kände verligen att jag behövde en kväll för mig själv.

Efter maten lyssnade jag en stund på musik och sedan tittade jag på  Lyxfällan. Jag gjorde några pauser och pratade med vänner i telefon och via nätet. Jag fick besök och hamnade i en lång diskussion som jag gärna hade fortsatt hela natten. Men man ska visst hinna sova osckså…

20150313_152440-1

 

 

Cappuccino, lyxfika

 

 

 

 

20150313_155753-1

 

Ny vårjacka, men det dröjer väl ett tag tills jag kan ha den…

 

 

20150313_174650

 

Ibland är fryst färdigmat en välsignelse

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Inte för att jag vet om det blev så mycket lugnare

 1. Gunnar skriver:

  Jag älskar att dricka Cappucino. Jag har ingen maskin hemma men när jag fikar på nåt café så blir det oftast den drycken.
  Jag har inte kolla dina senaste inlägg här men vart ska du resa?
  Trevlig helg!

  • Kraka skriver:

   Ah, nu ska vi se… Du menar resan jag skriver om? Jag ska vandra i Nepal november 2016. Det är en evighet dit, Innan dess är det några andra resor på gång, Grönland till exempel. 🙂

   Jag tycker också om cappuccino, men jag dricker mest svart kaffe även ute. Men ibland måste man ju lyxa til det lite.

   Trevlig helg du också!

 2. Gunnel skriver:

  Jag tycker jag skymtar en orangefärgad jacka i kassen. Härlig vårfärg! Trevlig helg

  • Kraka skriver:

   Stämmer bra det, den är orange. Jag blev så förtjust i den färgen när jag såg den.

   Trevlig helg du också!

 3. Pingback: Ruelse | Kraka

 4. Comsi Comsa skriver:

  Har missat vad som hände med bokningen, sedan visste jag inte att man kan få hjälp av försäkringsbolag om sådan händer. Ja se, det är inte mycket jag vet. 🙂
  Skönt att det ordnade sig och ni kommer nog att få en fantastisk fin resa.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Nej, det är inte lätt att veta ad so mrör sig i mitt huvud och mellan raderna. De där sakerna hör inte alls ihop.

   Bokningen handlarom en resa i november 2016. Min bokning hade bara inte kommit fram, men det var inte jag som gjort den så det var säkert ”skit bakom spakarna”. Nu är den resan bokad och handpenninge betlad och alla blanketetr ifyllda.

   När det gäller försäkringsbolaget så handlar det om min skada med benbrott och bruten fotled. Jag har en speciell olycksfallsförsäkring som täcker utlägg i samband med skador. Man har betalat ut vartefter utläggen kommit. Vårdavgifter, läkemedel, sjukresa osv.
   Jag ringde också och frågade om mitt reseskydd och ifall jag behövde ett extra avbeställningsskydd. Det behövde jag inte efterosm jag har en tilläggsförsäkring för resor i min hemförsäkring. Det visste jag egentligen, jag har megakoll på sånt. Men jag ville ändå kolla en extra gång för säkerhets skull.

   Nästa vecka ska jag börja jobba igen och det är en hel del att förbereda…

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *