Tid för böcker – Bokbloggsjerka 13-16 mars

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Hur hinner du läsa så många böcker? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Just nu konsumerar jag stora mängder böcker av bara farten. Jag har Storytel i mobilen och lyssnar så fort jag får tillfälle. Det blir flera böcker i veckan. Jag lyssnar överallt, i bussen, på tåget, i bilen, när jag diskar eller tvättar. När jag ligger i badet eller i sängen. Eftersom jag promenerar en hel del blir det också mycket lyssningstid, liksom på gymmet.

På den tiden jag ”bara” läste hade jag alltid en bok i väskan och tog upp den så fort jag fick en stund över. Även om de bara blir korta stunder så hinner man en hel del läsande på en vecka, ja till och med på en dag.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2015. Bokmärk permalänken.

16 svar på Tid för böcker – Bokbloggsjerka 13-16 mars

 1. Boklysten skriver:

  Det kan verkligen bli en hel del om man tar till vara varje möjlig stund för läsning.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det där med Storytel verkar intressant

 3. Absolut, med alla små stunder man kan samla ihop blir det mycket 🙂

 4. Kajsa skriver:

  Hoppas inte du läser medan du kör bara! 😉

 5. Monika skriver:

  Ibland önskar jag att jag klarade att lyssna på ljudböcker, men hjärnan hittar alltid på något annat när bara öronen är upptagna. Jag tappar alltid fokus. Och jag hade ändå inte vågat lyssna medan jag var ute och promenerade, då hör man ju inget annat 🙂

  • Kraka skriver:

   Det är många som säger just som du, att de inte kan fokusera. Jag tycker dte går bra. När det gäller lyssnade utomhus så finns det platser där jag bara har ena hörluren i så jag ska kunna höra om det kommer någon bako mig. Man kan ju heller inte vara ute i trafiken med lurar i öronnen. Som jag skrev i ett annat svar så har jag inte lurarna i när jag kör bil, jag brukar lägga mobilen på sätet bredvid. Det blir som att lyssna på radio då.

   Trevlig helg!

 6. Lottens bokblogg skriver:

  Jag har fortfarande inte fastnat för det där med ljudböcker!

 7. Lena skriver:

  Ja visst kan alla minuter man tar till vara bli mycket läsning under en vecka.

 8. Storytel har inte övertygat mig än. Jag gillar att hålla i och lukta på en riktigt bok.

  • Kraka skriver:

   En lagom kombination av båda är nog det bästa. Jag har däremot inte riktigt kommit till att känna mig bekväm med e-böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *