Gått för långt

Torsdagen blev en riktigt bra dag på flera sätt. Redan innan var det bestämt att min son och jag skulle gå på bio och se Selma. Men innan dess hade jag en trevlig eftermiddag och förkväll.

Jag åkte in till Gamla stan för att träffa Å som tappat sina glasögon bakom en fast soffa inne på Stampen kvällen innan. Vi hade planerat att fiska upp dem med hjälp av en ståltrådsgalje

När jag kom in till stan klev jag av vid T-centralen och promenerade bort. Jag hann titta på skor och lite annat på vägen. Hann till och med prova den där jackan jag sett i Täby förra veckan inne på Flash. Den fanns inte i min storlek, den var alldeles för kort i ärmarna och överhuvudtaget liten i storleken. Får se om jag hittar den i någon annan av deras butiker för senare såg jag, i ett skyltfönster, en annan intressant jacka i samma färg. Lite dyrare visserligen, men det beror på hur många fickor det är vilken som är mest intressant.

När jag kom fram till Stampen hade de inte öppnat ännu, men dörren var öppen och jag gick in och frågade om det var öppet. Det var det inte, men de hade fiskat upp Å:s glasögon som låg där på disken och väntade. Jag tog dem och tackade för hjälpen.

Sedan gick jag tvärs över gatan till det där bageriet som heter Sattva och som jag, trots att jag vet vad det heter, alltid tror heter Sativa och därför får helt andra associationer än bröd. Jag var bara tvungen att få kaffe och en bulle efter min något povra frukost-lunch.

När Å kom fick hon sina glasögon och jag erbjöd henne att få en kopp te om hon ville,  men det ville hon inte. Däremot fick hon ett bett på min bulle.
Medan vi satt där plockade hon upp sin ”padda” och beställde min Nepalresa, jag var ju på föreläsning om den häromkvällen. Hon har bestämt sig för att också åka dit och hade redan beställt resan åt sig.

Efter några besök i klädaffärer var det sedan äntligen dags att äta middag. Vi gick till en thairestaurang på Stora Nygatan som heter Siam. Vi åt tre små rätter och drack stora Singha öl.

20150312_174528

När vi ätit gjorde vi sällskap mot T-centralen där Å tog tåget hem. Själv fortsatte jag mot Filmstaden för at köpa biljetter till bion på Sture. Jag hade precis lika gärna kunnat köpa dem på Sture när vi kom dit eftersom det var hur många lediga platser som helst. Men jag ville ju vara säker på att vi skulle få plats.

Jag gick sedan ner och satte mig med en kopp kaffe på  MacD på Kungsgatan, den som ligger nästan ända nere vid Stureplan. Där satt jag och lyssnade på en bok tills min son dök upp som vi bestämt. Vi traskade sedan bort till biografen på Birger Jarlsgatan.

Efter filmen gick vi ner till Vasagatan för att ta T-banan. Vi hann precis med den som gick strax efter midnatt. Väl hemma kunde jag konstatera att jag gått 12 799 steg. Inte mycket för en vandrare, men en hel del för mitt ännu inte läkta ben.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Gått för långt

 1. Comsi Comsa skriver:

  Det låter som du hade en fullbokad dag och att du gick väldigt långt med ditt ännu inte läkta ben. 🙂

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var verkligen en diger dag och att du orkade gå så mycket!
  Du kommer helt klart att vara i fin form för Grönland.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid! Jag har faktiskt inte mer ont idag än andra morgnar så det finns hopp om att det ska gå bra på Grönland.
   Trevlig helg du också!
   Kram

 3. wiolettan skriver:

  Ojoj, det var mycket på en dag, låter som mer än 12799 steg. Så du är som jag, har stegräkare på dig. Jag tycker att det är så roligt i alla fall de dagar då jag kommer ut.
  Jag gick 13. 202 steg igår, så vi var rätt så lika.
  Fint att glasögonen kom till rätta. Intressant att läsa om din innehållsrika dag.
  Varm kram och finfin fredag önskar jag dig.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag har nästan alltid en stegräknare. Det är lite trevligt att ha koll på hur mycket man rör sig. Vissa arbetspass är jag bra nära 10 000. Inte alls ovanligt med 6-7000 i alla fall.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *