Vårblommor, dubbar och Nepal

Trots att jag vaknade tidigt kom jag väl inte igång så tidigt i alla fall. Men när jag väl fick fart så blev det en del gjort trots allt.

Förmiddagen tillbringade jag hemma med olika sysslor blandat med det goda samtalet med en god vän via nätet.

I lagom tid för att hinna det jag skulle gav jag mig av in mot Stockholms centrum med T-banan. När jag kom fram började jag med några inköp på Åhlens. Sedan gick jag till Intersport och frågade efter Icebugs. Men tjejen där tittade på mig som om jag inte var klok och jag förklarade vad det var för slags skor jag sökte. Då tittade hon ännu mer på mig med en blick som om jag var någon ond och obehaglig varelse som just kraschat med mitt rymdskepp. Hon föreslog något helt annat, något helt orelevant, och jag sa lite överslätande att jag skulle fråga någonstans där de hade mer kunskap och intresse. Jag gillar faktiskt inte när 20+ glor på mig som om jag vore en rymdvarelse som inte vet vad jag pratar om. Jag vet alltid vad jag pratar om. Annars säger jag att jag inte vet. Men för det mesta har jag stenkoll på produkten jag vill ha.

Inne på Adolf Fredriks kyrkogård var marken alldeles gul av vårblommor. Det är den kyrkogården där Olof Palme är begravd och Hjalmar Branting också för den delen.

20150310_172308-1

På vägen till kvällens föreläsning slank jag in på Naturkompaniet på Sveavägen. Där var man serviceminded och kunnig, som alltid. Det tog inte lång tid innan jag hade min gröna kasse i handen med mina dubbade kängor och var på väg ut igen. Han bar till och med upp dem för trappen så jag skulle slippa det när jag hade käpp och annat att bära.

20150310_203651

Kvällens föreläsning på Världens resor handlade om deras vandringsresor till Nepal. Jag har egentligen redan bestämt mig för att göra höstvandringen 2016, men inte betällt den ännu. Föreläsningen gjorde mig ännu säkrare på att det är rätt resa för mig.

På det hela taget en bra dag. Men det är skönt att lägga upp benen när jag kommer hem, det gör rejält ont när jag blir trött. Men nu har jag börjat kunna gå i trappor på vanligt sätt, i alla fall om inte trappen är för lång. Är det många trappsteg måste jag ta dem steg för steg med båda fötterna på varje steg. Men jag är optimistisk och en vandring i Nepal känns som en bra anledning att kämpa på.

Nu återstår några timmar av denna dag med kaffe, musik, lite vänsnack och kanske en film. Livet är härligt!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Vårblommor, dubbar och Nepal

 1. Geddfish skriver:

  Godkväll, snart läggedax för mig.
  I morgon inläggning, på torsdag morgon operation om allt går väl i undersökningarna i morgon.
  Har inte orkat bloggvandra idag nåt särskilt. Kram ♥

  • Kraka skriver:

   Hoppas verkligen att allt går som det ska och att det blir operation på torsdag. Ska tänka på dig.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Den sortens säljare tål jag inte! Jag är påläst när det gäller produkter av ett visst märke och då vill jag inte bli bemött på annat sätt. Så är det bara! Hoppas du ska bli nöjd med dina Icebugs. Har själv funderat på ett par sedan jag föll på en isfläck och kom undan med blotta förskräckelsen…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag hoppas också att jag ska bli nöjd. Får ju chans att prova dem ordenligt framöver, det är fortfarande vinter när jag kommer tillbaka till Grönland. Men det var hemma här i Stockholm som jag halkade…

   Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Usch för den typen av försäljare…

  Vandring i Nepal låter oerhört spännande! 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, visst gör det! I år blir det ingen vandringsresa alls, min son och jag har lite andra resplaner. Men jag riktar in mig på hösten 2016.

 4. Ingrid skriver:

  Så härligt att du planerar för en så exotisk resa. Yngste sonen var i Nepal en månad tillsammans med en kompis efter att de gjort lumpen. Det var ett riktigt äventyr och kompisen blev kvar i ett kloster, så Krister fick åka ensam hem.
  Ha en skön och solig dag!
  Kram, Ingrid

 5. Pingback: Decasa Trappsteg – CORPINFO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *