It´s nice to be back (2015-03-16)

Jag hade bett om väckning på hotellet, men jag var redan vaken när de ringde. Packade ihop mina saker och gick ner och åt frukost. Jag älskar verkligen hotellfrukost!

Idag kunde jag se den sol som höll sig borta igår när jag så innerligt gärna hade velat se den. Men det var väldigt disigt.

20150316_063926-1(1)

Flygresan gick bra, men det var lite rörigt när jag skulle byta plan i Kangerlussuaq. Egentligen förstår jag fortfarande inte vad de höll på med. Vi var några stycken som ropades upp och jag fick veta att jag skulle flyga till Nuuk med ett tidigare plan. Men sedan när jag skulle gå på det planet så skulle jag plötligt inte det och fick sedan åka med det som var den ursprungliga planen.

Jag hann i alla fall med en kopp kaffe vid bytet, det var drygt två timmar att vänta. Inte jättekul kanske, men bättre det är att missa anslutningen om man skulle vara försenad.

När jag kom fram till Nuuk blev jag hämtad, man blir alltid det när man kommer. Det var två till som kom med samma plan som jag, en kirurgläkare och en nyexaminerad sjuksköterska som ska jobba på en av kirurgavdelningarna.

En glad överraskning var att jag fick precis samma lägenhet som förra gången, den jag trivdes så bra i. Av någon anledning är gardinerna borta och de där persiennerna fungerar inte så bra. Inte helt optimalt kanske…

Jag gick ner till intensivvårdsavdelningen och fick mitt schema, sedan gick jag hem och packade upp. Drack en kopp kaffe och klädde på mig och gick till biblioteket.

När jag kom dit fick jag inte någon fungerande internetuppkoppling. Uppenbarligen har de inte bandbredd så det räcker till alla när det är helt fullt vi deras egna datorer och dessutom ett antal med egna laptops.

Jag var på väg därifrån efter att ha givit upp det där med uppkoppling då det plötsligt började ploppa i min mobil. Plötsligt fanns det bandbredd även för mig. Jag återvände därför in på biblioteket igen.

Jag har hittat en bok om Tulebasen som jag har lånat. Fick fixa ett lånekort, men det var inga problem. Uppgav sjukhuset som adress och min epostadress.

Kvällen ska ägnas åt vila inför morgondagen. Ska handla på vägen härifrån så jag har något att äta. Det börjar skymma, men det märks tydligt att det är ljust längre nu än i december-januari.
Bilden visar utsikten från fönstret där jag sitter på biblioteket.

20150316_180134
*It´s nice to be back är en av Hep Stars låtar. Du kan lyssna på den på Spotify.

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

27 svar på It´s nice to be back (2015-03-16)

  1. Gunnel skriver:

    Grönland låter spännande. Hoppas det kommer många rapporter därifrån. Ha det bra

  2. Krönikören skriver:

    Åh, vad roligt och annorlunda att jobba på Grönland! Berätta mera!

  3. Ingrid skriver:

    Då är du på plats igen och så skönt att det känns nice. Det skulle vara tråkigt annars!
    Jag hoppas att du har en bra första dag på jobbet.
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Ja, visst ær det bra att jag tycker det ær nice att vara tillbaka. Jag har øverlevt min førsta dag, men kænner mig trøtt i min fot och ben nu.
      Kram

  4. Comsi Comsa skriver:

    Hälsa Grönland och var rädd om foten. 🙂

    Kram

  5. Bosse Lidén skriver:

    Hotellfrukostar brukar vara trevliga. Jag blev överraskad att du är tillbaka på den stora ön igen. Efter att ha läst förra inlägget har jag fått lite mer kött på benen. Hoppas det går bra för dig. Kram Bosse

    • Kraka skriver:

      Tack Bosse!
      Jag har øverlevt min først arabtesdag, men nu vill fot och ben hem och vila. I dag blir det inget besøk på bibblan med laptopen.
      Kram

  6. Znogge skriver:

    Spännande att jobba på Grönland igen! Hoppas att foten ska klara sig hyfsat bra bara.

    • Kraka skriver:

      Ja, det ær spænnande. Annorlunda på många sætt. Jag har klarat min førsta arbetsdag, men nu ær ben och fot trøtta och vill hem.
      Kram

  7. Gitsan skriver:

    Hoppas att foten håller och att du får en härlig vistelse!

  8. Ama de casa skriver:

    Vad spännande det låter! 🙂

    • Kraka skriver:

      Det är spännande! På många sätt. Inuiterna är ett vänligt folk. Vackra är de också. Jag älskar att vara här, men danskan är svår… 🙂

  9. TantGlad skriver:

    Hotellfrukostar är värkligen Nice. Så mycket gottigott att smaska på.
    Trevligt med samma lägenhet. Viktigt att trivas.
    Ha nu det jättegott.
    Kram från mig.

  10. wiolettan skriver:

    Jag gillar också hotellfrukostar, se´n behöver man ju inte diska efteråt heller.
    Grönland, så spännande.
    Hoppas att du är försiktig och rädd om benet.
    Varm kram!

  11. Moi skriver:

    Är Grönland så exotiskt och spännande som jag har målat upp en bild av?
    Måste vara kul att ha möjlighet att utöva sitt kunnande på andra ställen än
    de ”gamla vanliga”.
    Hoppas foten håller!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, det är exotiskt på många sätt. Jag kommer inte att ha möjlighet att göra några utflykter den här gången. Men jag får väl åka hit igen.
      Mina frakturer ställde till det för mig, men hundspannar, inlandsis och annat spännande finns ju kvar…
      Kram

  12. Happy skriver:

    Jag känner lite ruelse över samma saker som dig i ett par inlägg ner, känner att jag missat att säga hejdå till dig och trevlig resa, happy Pi-day osv…men jag har ägnat mig åt jobb, jobb och ännu mera jobb och det positiva med det är att jag får mera lön som ska gå till trevligheter som resor och utemöbler. Tänker på dig iaf och undrar om du sett några vårtecken på Grönland än. Vi hörs snart, kram vännen! 🙂

    • Kraka skriver:

      Jobbet splittrar fritiden på ett ogynnsamt sätt är ju ett talesätt med mer allvar än man kanske först tror…
      Vårtecken… Nja, möjligen istapparna utanför där jag bor som tyder på att dte varit sol och värme. Men annars var det snöstorm när jag gick hem från jobbet igår och har snöat hela natten.
      Kram

  13. Geddfish skriver:

    Du är inte dålig som flugit till Grönland för jobb igen, med din stackars fot! Strongt!
    Förstod detta på din kommentar hos mig med danska bokstäver.
    Stor varm kram, Gerd ♥

    • Kraka skriver:

      Du är inte dålig du heller som varit med om ett annat slags resa. Önskar dig och dottern allt gott!
      Ja, danska bokstäver går väl an. Det är värre med den talade danskan… Men det går, jag frågar om så att i alla fall patienterna får rätt mediciner. Det är trots allt lättare att läsa än att höra.

      Här är det vinter ännu. Det var så fint hela veckan, men när jag skulle gå på ledighet blev det snöstorm. Just nu snöar det i alla fall inte utanför bibliotekets fönster så jag ska nog hitta hem…

      Kram

  14. Pompom Sönnfors skriver:

    Härligt att du fick tillbaka den gamla lägenheten. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *