Skönt att komma igång igen med en vettig sysselsättning (2015-03-17)

Som alltid när jag ska upp tidigt sov jag dåligt, vaknade varje timme. Men tack vare tidsskillnaden kände jag mig ändå ganska pigg när det var dags att kliva upp.

Jag drack kaffe och lyssnade på bok en stund innan jag duschade och gjorde mig iordning för att gå ner till sjukhuset.

När jag kom ut på trappen var det så vackert att titta ut mot havet. Det är verkligen fantastiskt att vara här.

20150317_065248Jag fick ett julkort idag. Först fattade jag inte riktigt sammanhanget när en av mina arbetskamrater kom med kortet och visade mig. Det var en tomte på det och en av verserna från dikten Tomten.
Kortet hade anlänt till avdelningen efter att jag rest hem och sedan legat där och väntat på att jag skulle komma tillbaka. Det var från min vän L i Jönköping.

20150318_065144-1Det blev en rätt okej dag, men när klockan var 16 och jag slutade var jag ordentligt trött i båda fötterna och i mitt brutna ben. Jag stannade kvar och läste bloggar innan jag gick hem. Jag sms:ade också med min son en stund.

Det var fantastiskt väder ute, ungefär minus 9 grader, sol och klarblå himmel. Jag gick direkt hem trots att det skulle varit skönt att vara ute en stund. Jag ville helt enkelt inte utmana ödet och trötta ut mina skadade kroppsdelar. Jag har ytterligare tre arbetspass kvar innan jag har ledigt.

20150317_165503

 

Utanför jobbet

 

 

20150317_170816

Utanför där jag bor

 

 

 

Hemma drack jag kaffe och åt ett par knäckemackor med ost medan jag lyssande på bok. Kvällen blev lugn och skön.

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skönt att komma igång igen med en vettig sysselsättning (2015-03-17)

 1. Ingrid skriver:

  Men så mycket snö det fortfarande är!
  Vackert som bara den tycker jag. Vi har ju nästan inte sett snö i vinter.
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är massor av snö här. Den blir nog kvar länge än. Jag är inte så långt norrut som man kanske kan tro, Nuuk ligger på samma breddgrad som Skellefteå. Men vi ligger ändå nära stora glaciärområden så det blir inte så varmt.
   Jag köpte ju den där vårjackan jag trånade efter. Men den ligger hemma i sin påse och väntar tills jag kommer hem. Efter en kontroll på nätet insåg jag att det kommer bara att bli ett par grader över noll medans jag är här. Inget vårjacksväder precis…
   Men det är verkligen vackert här! Jag kommer att resa hit igen och göra de utflyker som inte kommer att bli av den här gången. Jag måste ju titta på inlandsisen, åka hundspann och gå på tur med skidor. Inget för mitt onda ben och fot…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *