Nästan, men bara nästan, ledig (2015-03-30)

Precis som jag läst på yr.no var det helt igenmulet när jag vaknade och det snöade. Jag har verkligen ingen tur med vädret de dagar jag inte ska jobba. Dessutom var jag trött i hela kroppen. Det är så mycket som tar energi, förutom då att intensivvårdsjobb i sig är mycket energikrävande.

Jag bestämde mig för att ha långmorgon och ta det riktigt lugn innan jag tog tag i det jag bestämt att göra under dagen. Fixade lite kaffe, satte mig i fåtöljen och lyssnade en stund på en bok. Men sedan bestämde jag mig för att lyssna på musik medan jag tog tag i disken. Ofattbart att det kan bli så mycket disk varenda dag när man bara är en person.

Jag skrev inköpslista både inför påsken och i övrigt. Måste handla lite i taget eftersom jag inte kan bära med båda händerna, har ju käppen i den ena. Sedan klädde jag mig och gick först ner till sjikhuset för att kolla mina mail. Sedan till biblioteket.
På vägen till biblioteket var jag inne och köpte ett frimärke till ett viktigt brev till Sverige. Det är så mycket som ska ordnas och fixas hela tiden. Det här fotleds- och benbrottet har dessutom dragit med sig så mycket extra privatadministration och det är ständigt papper och saker att fixa.

På biblioteket var dte nästan kaosartat mycket folk. Säker femtio personer med datorer och mobiler. Trots att jag var ansluten till nätverket orkade inte en endaste sida öppna sig. Till sist blev jag så trött och lackade ur och packade ihop mina saker. I min värld tillhör internet infrastrukturen i ett iland.

Jag gick till Katuaq och bestämde mig för att tröstfika, beställde en svart kaffe och en bit chokladtårta. Det gjorde gott för själen!

20150330_164215När jag satt där bestämde jag mig för att det får vara nog med laggande internet och svajiga linor. Jag köpte mig en timme internettid och det gjorde om möjligt ännu mer gott för själen än chokladtårtan och kaffet. Man får vad man betalar för heter det ju och det stämde väl in här. Perfekt uppkoppling och snabbt internet. Dock gick hela timmen åt, men det var det värt. Jag ska gå dit fler gånger och köpa internettid. Stress är farligare än kostnaden.

Innan jag gick hem var jag inne på Brukseni och köpte några av sakerna på mijn lista. Men det är en hel del saker kvar att köpa. Behöver nog minst två shoppingturer till före påsk. Under påsken är det säkert som under julen att allt är stängt.

Hemma åt jag en macka och drack kaffe och vilade lite innan nattvagten. Jag är inte gjord för treskift…

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nästan, men bara nästan, ledig (2015-03-30)

 1. Moi skriver:

  Vilken tur att du fick ordentlig kontakt med omvärlden till slut!
  Jag är lite orolig för hur din fot håller inför både jobb och väglag.
  Ta väl hand om dig och fira påsk som du finner lämpligt!

  • Kraka skriver:

   Ja, mitt tålamod med dåligt internet ær inte så stort. På jobbet ær det okej, men dær lyckas jag inte få min egen laptop att fungera. Jag skriver mina blogginlægg hemma dær jag bor och publicerar dem sedan. Det fungerar bæst så nær jag ær hær.
   Ha en glad påsk du också och fira på det sætt som du kænner før. Sjælv ska jag mest vila och æta. 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Visst är den där stressen när internetuppkoppling segar otroligt jobbig. Det är ju tur att du har alternativ till biblioteket tröga lina, även om det kostar en slant.
  Jag har varit på internetkaféer både här och där och det har alltid fungerat alldeles utmärkt.
  Ha nu en riktigt Glad Påsk!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, Katuaq har ett bra internet. Kostar 45 Dkr per timme. Helt okej nær jag inte ær hær længre æn några veckor.
   Ønskar dig en riktigt glad påsk!
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Jo men så är det! Man har verkligen vant sig vid väl fungerande internet och saggande och laggande är inget som uppskattas!

  Kram och trevlig fredag för den är väl snart här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *