Jag ser det snöar, jag ser det snöar (2015-04-09)

När jag gick till jobbet igår kväll blåste det igen. Men inte alls som den där kvällen (LÄNK). Men jag funderade på om det kunde tänkas blåsa upp igen, men jag har aldrig sett någon storm på morgonen. Det borde väl kunna hända det också, men det verkar mest vara på eftermiddagar och kvällar. Såg på yr.no att det skulle blåsa 8 sekundmeter i slutet av veckan. Det är ju långt ifrån någon storm, men en ordentlig blåst är det väl. Jag är så dålig på det där med vindstyrka. Men jag kan ju räkna och förstår att man måste kunna röra sig snabbare än vindhastigheten för att ta sig fram. Jag är ju fortfarande inte så snabb. Men nu är jag i alla fall bättre i foten igen, men jag känner av värken de sista timmarna av ett arbetspass. Heltid är inte vad min fot vill ännu.

Natten var först som vanligt, ovanligt lugn kanske till och med. Men på morgonen körde det ihop sig när dte kom två patienter på en gång, dels ett nyfött barn och dessutom en vuxen. Det blev riktigt mycket att göra de sista timmarna och var riktigt skönt när det äntligen var dags att gå hem.

Det snöade när jag gick och nu snöar det ännu mer. Det har snöat nästan oavbrutet de två senaste dygnen och trappen håller på att snöa igen. Men vad värre är att vår soptunna är omgärdad av snö och de som ska tömma de nkan inte få ut påsen eftersom det inte går att öppna sidoluckan. Soptunnan är proppfull och jag pressade ner min soppåse på morgonen. Jag var bara tvungen att få ut soporna, de hade börjat lukta.

En fördel med vädret är att det är sovväder. Men precis som igår klarnar det upp på dagen och snön håller upp kortare stunder.

När jag vaknade på eftermiddagen sken solen från en nästan klarblå himmel. Men medan jag drack min första kopp kaffe mulnade det till och snön började vräka ner igen. Alla tankar på att gå ut en stund förvandlades till noll och intet. Istället drog jag upp elementens termostater och såg till att vantar, sockar och mössa var lagda för uppvärming. Jag såg inte fram mot den korta promenaden ner till sjukhuset och nattens jobb.

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Jag ser det snöar, jag ser det snöar (2015-04-09)

 1. Geddfish skriver:

  Och detta klimat är du frivilligt i! Starkt gjort. Vi ska nog inte klaga i Sverige, men det gör vi ändå. Jag som ogillar vinter och kyla skulle egentligen på på Kanarieöarna. Men Sverige har andra fördelar, så jag är tacksam. Och grönlänningarna är tacksamma över att du är där och hjälper dem!
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Det ær en fascinerande miljø. Men jag gillar inte nær det blåser och ænnu mindre nær det snøar.
   Grønlændare ær tacksamma før allt. Det ær ett så ødmjukt folk.
   Jag ær ju anstælld av en dansk arbetsgivare och har fått frågan om jag ville stanna ett tag till. Men det ville jag inte. Jag vill hem till mitt nya hus!
   Kram
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag måste säga att jag inte avundas dig. Det räcker bra med det kyliga vädret vi har just nu. Det verkar som om vi får betala för den milda vintern med en kall vår.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det kænns inte alls så kallt som det gør hemma trots att termometern kan krypa ner rætt rejælt emellanåt. Men nu længtar jag hem till våren och mitt nya hus…
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Jag avundas dig verkligen inte det vädret du har nu. Det är möjligt att man vänjer sig om man bor på en sådan plats, men det vete fåglarna om jag stått ut nån längre tid. Ha det bra.

  • Kraka skriver:

   Det ær vackert och de dagar då det inte blåser kænns det bra. Jag ær lite nyfiken på den arktiska sommaren, men har inte møjlighet att vara hær under sommaren i år. Jag har fått frågan, men tackat nej. Jag har ju køpt ett litet hus som jag længtar hem till.
   Kram

 4. Piedra skriver:

  Snö så här års är ju inte jättekul alltså! Här regnade det hela dagen häromdagen, och det kändes som riktigt höstväder. Jag väntar och väntar på våren… Kram!

  • Kraka skriver:

   Regn som kænns som høst på våren ær ju ænnu værre. Jga tycker faktiskt om klimatet hær. Men inte nær det blåser!
   Kram

 5. Margita skriver:

  Aha, nu förstår jag….du är alltså på Grönland! Vad exotiskt! 🙂 Har aldrig varit där, bara flugit över på väg till USA.
  Jo, de sibiriska katterna är verkligen vackra och stolta katter. Jag älskar dem, och även andra katter, och hundar, och fåglar och….hehe
  Ett tag höll jag på med avel och jag har fött upp 3 sibiriska kattkullar. Det är något jag skulle vilja fortsätta med men just nu har jag varken råd eller möjlighet till det.
  Ha det bra där på ön! 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, det ær annorlunda. Tror jag ska ta vægen førbi dig och dina katter vid tillfælle. Jag har saker kvar i rummet på Marstrand och en av mina vænner ska hyra efter mig så jag kommer ner vid inflyttningshelgen i juni. Måste också hælsa på ”pojkvænnen” han som sitter dær på torget med sina bøcker. Jag ær rætt fascinerad av den statyn och har ”pratat” många gånger med honom nær jag væntat på bussen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *