Söndag igen, tänk vad tiden går fort (2015-04-12)

Jag ser färdigt Torsk på Tallinn och blir sedan kvar vid datorn. Börjar titta på en Harry Potterfilm, Harry Potter and the Chamber of secrets. Jag har inte sett någon av filmerna tidigare, har inte hunnit. Men nu fastnade jag och kunde inte sluta titta fastän jag borde klätt mig och gått ut.

Läser lite och sedan går jag äntligen ut. Ner till sjukhuset för att koppla upp mobilen mot wifi:n och kolla mail. Jodå, precis som jag känd epå mig fanns det något i min mailbox från P. Blev glad!

Tog sedan vägen förbi affären och handlade lite livsmedel. Köpte en veckotidning också. Det är så avkopplande att läsa något lättsamt.

Hemma drack jag kafe, åt lite och läste. Jag läser nu nästan lika snabbt på danska som på svenska. Boken är intressant, en verklighetsberättelse.

20150412_175615

 

Det är helt otroligt mycket snö igen utanför det lilla röda huset där jag bor

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Söndag igen, tänk vad tiden går fort (2015-04-12)

 1. wiolettan skriver:

  Men, så mycket snö, helt otroligt och här hos oss börjar det att grönska på gräsmattorna och vårblommorna har kommit. Fint litet rött hus.
  När blir det sommar på Grönland?
  Trevlig söndag och varm kram till dig.

  • Kraka skriver:

   Ja, det ær massor av snø hær. Det drøjer ett bra tag tills våren, den grønlændska våren, kommer. Då har jag redan rest hem. Jag flyger mot Køpenhamn på måndag och på tisdag ær jag hemma.

   Ønskar dig en trevlig vecka!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en skön söndag. Hoppas att den här blir lika bra!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det finns många skøna dagar hær. Speciellt då jag ær ledig eftersom jobbet ær slitsamt. Treskift ær både jobbigt och ohælsosamt och jag har læst en amerikansk undersøkning dær man konstaterade att livet førkortas, i snitt, med 10 år vid treskiftsarbete. Tyværr blir det ju allt vanligare hemma också i vården. Men jag lyckas oftast vægra dessa scheman hemma. Men inte alltid och jag minns med fasa hur slutkørd jag var efter de 9 månaderna på Sødertælje och efter min førsta sommar i Kungælv.
   Kram

 3. TantGlad skriver:

  Oj jisses såååå mycket snö det är där du bor. Hos mig här nog all snö försvunnit nu. Stormen vi haft i helgen har tagit med sig det sista.
  Fint hus i rött.
  Och du söndagar ska vara mjuka, snälla, vilande och sköna. Låter som en bra söndag.
  Ha nu en jättefin ny vecka.
  Kram från mig

  • Kraka skriver:

   Ja, vi har massor av snø och jag længtar hem till våren. Men det bliver nog lite av en chock också med omstællningen. Men vi har ljust hær, både på morgnar och langt in på kvællen. Stor skillnad mot då jag var hær i december.

   Kram

 4. Minns Torsk på Tallinn som något man inte blev glad av.
  Här hemma skiner solen så gott och jag har nyssens klippt gräsmattan. Rena rama sommaren.

  • Kraka skriver:

   Filmen ær skræmmande på många sætt. Speciellt då många mæn ju lever så som i filmen och letar kvinnor från fattiga lænder. Många bestæller kvinnor per postorder från baltstaerna och Ryssland och tænk alla dessa mæn som åker till Thailand med samma kvinnosyn som i filmen. Jag har træffat många av dem och ofta bliver naturligvis inte livet med kvinnan som de tænkt sig och før kvinnorna ær den æn vanligare med ett liv som kan liknas vid ur askan i elden.

   Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *