Udda och pinsamma böcker i min bokhylla – Bokbloggsjerka 17-20 april

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Har du någon riktigt nördig, udda eller till och med pinsam bok i hyllan (enligt dina egna kriterier, Annikas anm.)?  Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag har verkligen funderat på frågan och försökt dra mig till minnes vilka böcker som finns i hyllorna och lådorna där hemma. Men jag kan inte komma på någon bok som inte hör hemma i mina hyllor.
Visserligen är inte alla böcker en en bild av mig i dag, men de speglar mig och mitt liv som det var en gång.

Något som jag drar mig till minnes är en serietidning som jag skämdes för. Jag gömde den så mina föräldrar inte skulle se den. Men det handlade nog mest om att bilderna skrämde mig och jag var alltför ung för den. Jag gissar att jag var 8 eller 9 år, men jag kan ha varit något äldre. Jag hade fått den av en av mina föräldrars vänner, farbror H. Han ville vara snäll och förstod inte att den inte riktigt passade min ålder. Undrar om den finns kvar i någon låda från barndomen… Nu skulle jag gärna läsa den.

Seriemagasinet skildrade på ett, som jag minns det, mycket realistiskt sätt Pompeji och vulkanutbrottet år 79 e Kr. Jag kunde känna ångesten och rädslan hos de drabbade människorna. Det var något helt annat än de sagor jag var van vid, vilka också kunde vara grymma och obarmhärtiga.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2015. Bokmärk permalänken.

5 svar på Udda och pinsamma böcker i min bokhylla – Bokbloggsjerka 17-20 april

 1. Znogge skriver:

  Böcker behöver inte vara pinsamma men ibland så inser man hur smaken har ändrats och förstår inte hur man kunde läsa vissa böcker. Men skämmas behöver man väl inte göra 😉

  Kram

 2. Happygoluckiest skriver:

  Jag har många nördiga böcker; Hästens anatomi, Stig Trenters Stockholm, Nursing Research, A Thousand Days of Magic: Dressing Jacqueline Kennedy for the White House och en som jag fått av dig som heter All cats have aspergers syndrome 😉
  Fyra böcker som sammanfattar en kvinnas intressen oh personlighet 🙂

 3. Geddfish skriver:

  Jag har aldrig skämts för några böcker. Men jag var lite rädd för en bok hemma hos mamma och pappa, den hette ”Om kriget kommer” och massa bilder på gasmasker och liknande.
  Kram!

 4. Ingrid skriver:

  Udda och pinsamma böcker? Jag vet inte det precis, men jag har en som min mamma gav Åke i julklapp ett år. Den heter Farmors Fräckisar och det kan man läsa ”osedliga och fräcka historier från då och nu”. Det är folklivsforskaren Ulf Palmenfelt som är författare till boken.
  Man får absolut inte vara pryd om man ska läsa den, för både bilder och text är verkligen ”osedliga”.
  Kram, Ingrid

 5. Pingback: Grymma Fräckisar – RUNYOU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *