EFIT – Ett Foto I Timmen – 3 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 3 maj hittar du här.

Livet gör sina kast och jag är hemma i Stockholm igen. Eller kast och kast, det var planerat att jag skulle åka hem den 27 april. Men det som känns som ett stort kast är att jag på några timmar flyttade från snö och kyla till ett landskap av blommor och vår.
För den som undrar så är svaret att ja, det blir vår på Grönland också. Nuuk, där jag bott, ligger på samma bredgrad som Skellefteå och det är en bra bit under poolcirkeln. Ett annat år ska jag åka dit några sommarveckor så jag får uppleva lite polarsommar. Den ska vara speciell sägs det.

EFIT (- lite annat) 3 maj 001Klockan 9-10: Klockan är 09.57 när jag vaknade och bestämde mig för att gå upp. Med andra ord hann jag med en bild den här timmen också, även om tiden var på väg att rinna ut. Kudde och täcke i en enda röra.

EFIT (- lite annat) 3 maj 002Klockan 10-11: Kaffe och mobil, två livsnödvändigheter för mig. Den som är uppmärksam ser att det är min resväska jag använde som bord. Den råkade ligga kvar bredvid sängen, men ska flyttas till en annan plats så fort jag hinner.

001Klockan 11-12: Min son och jag åkte iväg för att äta frukost. Vi hamnade på Subway i Vällingby. Jag sparade min ena halva till senare.

002Klockan 12-13: Tillbaka i bilen och vi bestämde oss för att åka en liten sväng med min nya bil. Den svängen blev något längre än vad jag tänkte mig först.

003Klockan 13-14: Via Uppsala, Enköping och Strängnäs hamnade vi i Mariefred. Vi börjar med att besöka kyrkogården.

004Klockan 14-15: Efter ordentlig vandring inne på kyrkogården tog vi en promenad runt i området. Det här radhuset har jag ägt och bott i tillsammans med min son. Men det var läääänge sedan.

005Klockan 15-16: Vi tog en tur i skogen bakom radhuslängan. Där hade jag inte varit sedan jag flyttade 2002.

006Klockan 16-17: Jag har ett intresse för graffiti och gatukonst. Stannade till och tittade på månen som såg rätt arg och missnöjd ut.

007Klockan 17-18: Jag känner faktiskt inte dig sa katten Karlsson och gömde sig under bordet på terassen när vi hälsade på en av mina vänner för att dricka kaffe. Ändå var det inte så länge sedan vi sågs, kanske ett drygt halvår.

010Klockan 18-19: Vi lämnade Mariefred och gav oss av mot Stockholm igen.

011Klockan 19-20: Hur underligt det än kan verka, rent geografiskt, så hamnade vi på Statoil i Rågsved där vi åt varsin korv. Jag drack kaffe och F drack energidryck. Coca Colan skulle han ta med hem och ha till kvällen.

012Klockan 20-21: Hemma på gården och var och en går hem till sig efter dagens utflykt. Min son och jag bor grannar, men inte i samma trappuppgång.

Trots att det ännu är några timmar kvar på den här dagen avslutar jag dagens EFIT här. Det blev en bra och helt annorlunda dag än vi planerat. Ibland är det spontana det rätta.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2015. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 3 maj

 1. Ariella skriver:

  Hej!
  Kikar in på din dag

 2. Znogge skriver:

  Det oplanerade blir många gånger väldigt bra!

  God måndag!

 3. Ingrid skriver:

  Så trevligt med en oplanerad utflykt! De brukar nästan bli de bästa.
  Ha det gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var väldigt trevligt! Jag har varit i Mariefred några gånger, men min son som är uppvuxen där, hade inte varit där sedan vi flyttade 2001. För honom var de en stor upplevelse.
   Kram

 4. Kattis skriver:

  Mariefred är fint! ( I alla fall om man är där som turist.)

  • Kraka skriver:

   Jag tillbringade en del tid där som barn, har rötter på mammas sida i Mariefredstrakten. Bodde där 1991-2001. Åker dit och sköter om mormor och morfars grav ibland och går på ett eller annat föreningsmöte i den förening där jag var kassör i tio år. Ska faktiskt dit ikväll igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *