167 Liljor – Bild 30 av 365

I fotoutmaningen 365 foton ska man under året blogga och lägga upp bilder ur en på förhand bestämd temalista.
Helst ska man hinna blogga alla teman under året. Man har också rätt att byta ut 52 av listans teman mot egna och det ska då tydligt framgå att så är fallet.

En länk till temalistan för 2015 kan du hitta om du klickar på den här länken.

20150502_183424-1Blev så glad när jag upptäckte att det finns kungsängsliljor i min koloniträdgård. Jag har alltid varit väldigt förtjust i just den här sortens liljor.

Liten_logga

 

Det här inlägget postades i 365 foton 2015. Bokmärk permalänken.

6 svar på 167 Liljor – Bild 30 av 365

 1. wiolettan skriver:

  Kungsängsliljor, så vackra och annorlunda blommor och en sådan fin bild du har tagit. Det är ju Upplands landskapsblomma. Den är ju inte så vanlig, ja kanske här i östra Svealand.
  Såg att du har kommit hem ifrån Grönland, Välkommen tillbaka.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Jag blev så glad när jag hittade dem i den roddiga trädgården. Det finns massor att göra, hon som bodde där innan var 94 år när hon lämnade jordelivet oc påtade visserligen i jorden in i det sista men orkade inte så mycket.
   Ja, idag har jag varit hemma precis en vecka. Jag är anställd på mitt nya jobb från den 1 maj, men börjar inte förrän på torsdag. Över huvudtaget jobbar jag mest helgerna. Jag är lite förtjust i att ha ledigt på vardagar. 🙂

 2. Bosse Lidén skriver:

  De är jättefina. Kram Bosse

 3. Geddfish skriver:

  Denna kände jag inte till. Småsöt! Kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   Den är, som wiolettan skrev, Upplands landskapsblomma. Första gången jag såg den var just på Kungsängsgärdet i Uppsala. Jag och en klasskamrat, som numera är broder i Östanbäcks kommunitet, var ofta ute och gick och han kände till de här blommorna och visade mig. Sedan dess är de en favorit.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *